др. Томислав Костић, Printсcreеn/NiskaTelevizija
Друштво Србија

Урадио нешто невероватно! Кардиологу из Ниша додељено велико признање

Кардиолог доц. др Томислав Костић (41) из Ниша, директор Клинике за кардиоваскуларне болести Клиничког центра у Нишу, добио је почасно признање Европског удружења кардиолога на последњем годишњем конгресу у Минхену.

Зоран открио шокантне детаље о злочину: Видео сам убицу, штите га моћници!

Овај нишки кардиолог у досадашњем раду уградио је више од 3.500 пејсмејкера и преко 2.000 стентова. Уз то је аутор и коаутор више од 100 научних радова, од којих је више од 20 објављено у међународно признатим стручним часописима.

Због импресивних резултата, добио је признање „Fellows of the European Heart Rhythm Association“, које се додељује кардиолозима за значајан допринос струци.

– Ово признање сматрам и признањем за Клинику којом руководим. Негде око три милиона становника гравитира према нишкој Клиници за кардиоваскуларне болести, у чијим пријемним амбулантама се месечно прегледа око 1.000 пацијената, а око 500 њих буде примљено на клинику.

Америчка администрација контактирала Кремљ ради новог састанка Путина и Трампа

Уради се и око 700 ехокардиографских прегледа. Нарочито смо поносни на Одељење инвазивне дијагностике и електростимулације јер се на том одељењу обави око 3.500 коронарографија и 1.500 процедура уградње стента. Имамо екипе које су приправне 24 часа, тако да пацијенти са акутним инфарктом у најкраћем могућем року добијају неопходну дијагностику и терапију – каже др Костић, који је и потпредседник Удружења кардиолога Србије.

Он истиче да се на овом одељењу годишње угради око 600 пејсмејкера, што нишку Клинику за кардиоваскуларне болести сврстава у светске центре по броју уградњи и одмах иза КЦ Србије као референтне установе у региону.

„КИДНАПОВАН ЈЕ И СТАВЉЕН У ЗАТВОР, ШТРАЈКУЈЕ ГЛАЂУ“ Огласила се супруга Небојше Медојевића и открила у каквом се стању он налази!

– Нарочито је значајно то што се уграђују све врсте пејсмејкера, како за поремећаје срчаног ритма тако и за пацијенте са срчаном слабошћу, где је овај вид терапије некад и последња шанса поред трансплантације срца. Осим тога, радимо и озбиљан мониторинг срчаног ритма. Поред неинвазивне дијагностике – холтера, имамо и имплатибилне срчане мониторе (ИЛР) које уграђујемо када имамо губитак свести нејасног порекла, где конвенцијалним неинвазивним методама није могуће установити узрок зашто се то десило. Онда уграђујемо посебан апарат који је мали имплант испод коже, а који може да снима срчани рад скоро годину и по. Дешавало се да 30 одсто тих пацијената касније добије пејсмејкер – каже др Костић.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ДЕЦЕМБАР Какво ли нас време тек чека када се сада овако СМРЗАВАМО?

Pixabay

ЛУДАЧКА ИСТИНИТА ПРИЧА БРАЧНОГ ПАРА И ЈЕДНОГ ШВАЛЕРА ИЗ РАКОВИЦЕ! Варала мужа, па са њим ПРОГАЊАЛА ЉУБАВНИКА!

За хитна стања постоји екипа за имплантацију привременог пејсмејкера која дежура 24 сата док у новом КЦ Ниш постоји нова опремљена коронарна јединица са 12 постеља.

– Људи доста оболевају од кардиоваскуларних болести, а акутни коронарни синдром, односно акутни инфаркт миокарда је на првом месту. Осим у старој згради клинике, у новом КЦ имамо још две нове ангиосале и приправне екипе за дијагностику, терапију и третман инфаркта миокарда. Пацијенти са целог југа Србије у случају инфаркта бивају допремљени у Ургентни центар КЦ Ниш. Наша екипа долази, ради се брза дијагностика, након тога следи уградња стента и пацијенти имају јако добру прогнозу – објашњава овај стручњак.

КОД ЛЕКАРА ПО ПОДНЕ, АЛИ СЕ ПЛАЋА! ИЗМЕНЕ ЗАКОНА ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Ево шта се мења!

Грејањем и хлађењем против аритмија

Др Томислав Костић каже да је у плану почетак електрофизиолошких процедура, чиме би се област интервентне кардиологије и електростимулације заокружила. Он се нада да ће 2019. године уз помоћ Министарства здравља успешно бити спроведено и то, чиме би третман аритмија и дијагностичка терапија били комплетирани.

– Реч је о дијагностичкој терапији аритмија на један инвазивни начин. Специјалним катетерима се налази узрок те аритмије на самом срчаном мишићу, а онда се екстремним хлађењем или екстремним грејањем тај узрок аритмије прекида. Добили смо већ потребан генератор преко Министарства здравља, а сада недостају још неке ситнице и надамо се почетку рада у следећој години – каже др Костић.

„ЖИВЕЛИ СУ ВЕЋ ДУГО СВАКО ЗА СЕБЕ“ Комшије пара из Суботице откривају шта је била КАП КОЈА ЈЕ ПРЕЛИЛА ЧАШУ и због које је Драган убио Светлану

ЦИА ОТКРИЛА КОЛИКО ВРЕДИ КОСОВО! После овога ће свима бити јасно зашто се отимају за српску покрајину!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋУ ЗЛАТНИ ЛАВ ЗА МИР 2018: Награда иде грађанима, који су ме обавезали да тражим мир!

Пакт против Србије: Опасни разговори Енвера Хоџаја у Хрватској, Македонији и Црној Гори

ТРИФУНОВИЋ ОПЕТ ПОЗИВА НА КРВОПРОЛИЋЕ: Хоће на улици да руши власт

РОНАЛДО ПРИЗНАО СИЛОВАЊЕ: Рекла ми је да није одмах за се*с, па ме ухватила за пенис

(ВИДЕО) СКАНДАЛ НА ТРЕНИНГУ РЕАЛА! ХРВАТ ПОТПУНО ПОЛУДЕО! Насрнуо на КЛИНЦА јер није вратио његову очајну лопту!

(ВИДЕО) Поново немири у Паризу: Сузавац против „жутих прслука“, 120 особа ухапшено

Откривено када ће се појавити руска база на Месецу

SrbijaDanas/Blic

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
5°
11°
Tue
11°
Wed
10°
Thu
13°
Fri