Извор: facebook.com
Политика Србија

УПОЗОРЕЊЕ: Заветници поручују да се спрема НАПАД НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

Српски сабор "Заветници" саопштио је данас да су дошли до сазнања да се "у наредном периоду планира низ субверзивних активности које имају за циљ дестабилизацију Републике Српске".

У саопштењу се додаје да се, „према њиховим поузданим информацијама, прозападне структуре у БиХ и унитаристичке власти у Сарајеву припремају да широм Српске инсценирају уличне немире у акцији под називом ‘Јесењи удар'“.

„Иза организације овог сценарија стоје поједине стране обавештајне службе, али и невладине организације којима директно управља искомпромитовани министар безбедности БиХ Драган Мектић, један од главних предводника удара на Републику Српску и покушаја насилног свргавања њеног легитимно изабраног државног руководства“, наводи се у саопштењу.

„Заветници“ тврде да ће, према њиховим сазнањима, „логистичку подршку овом плану пружити и поједине опозиционе странке из Републике Српске, партнери Бакира Изетбеговића у власти у Сарајеву – СДС, ПДП, НДП, као и поједини медији који се налазе под њиховом контролом“.

У саопштењу се додаје да „Заветници“ већ годинама уназад упозоравају на методе подривања самосталности и интегритета Републике Српске како споља тако и изнутра.

„Заветници“ истичу да је „крајња намера Запада да издејствује ревизију Дејтонског споразума како би се укинула самосталност Републике Српске, а српски народ лишио своје историјске државотворности“.

„Очигледно је да је руководство у Бањалуци препознато као највећа сметња централистичким круговима у Сарајеву окупљеним око Бакира Изетбеговића и Ћамила Дураковића који су спремни на све како би у потпуности угасили Републику Српску. Државно руководство Српске годинама успешно одолева перманентним притисцима, али припрема уличних немира захтева свеобухватне мере предострожности“, додаје се у саопштењу.

„Заветници“ упозоравају да се „не сме дозволити нарушавање воље грађана Републике Српске и да је једина легална и легитимна она власт коју је изабрао народ“.

Представници Покрета „Одговор“, који предводи бивши начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић, позвали су јуче министра безбједности Драгана Мектића да реагује с циљем, како кажу, спречавања могућих сукоба на улицама Бањалуке у наредним данима, с обзиром да се наставља подгријавати атмосфера између СНСД-а и странака опозиције.

„Мишљења су да је потребно појачати мјере безбједности у кругу Народне скупштине Републике Српске да се не би поновио македонски сценарио“, наводе из Покрета „Одговор“, позивајући Мектића и Агенцију за истраге и заштиту БиХ да предузму мјере заштите.

Извор: Срна

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БРАНИЛАЦ О СТАЊУ РАТКА МЛАДИЋА: Није могао да издржи ни посету, озбиљно сам ЗАБРИНУТ!

Стефановић: Задатак полиције да осигура безбедност деце

Шешељ мора поново у Хаг?!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun