Свет

ЗЛОКОБНО УПОЗОРЕЊЕ НОБЕЛОВЦА: Сатрће нас нова велика економска криза! Спаса има!

Нобеловац Роберт Шилер упозорио је да растуће тензије између САД и Кине могу довести до још једне велике економску кризе.

Шилер је био говорник на Чајна дивелопмент форуму у Пекингу где је рекао да трговински рат између две највеће економије света може успорити инвестирање, што је сигуран пут низбрдо.

ЛАЗАНСКИ: Шта би било да је неко из РОСУ отворио ватру на окупљене СРБЕ?

„То је хаос, успорава се развој, а људи мисле да ће ово проћи без последица и олако то доживљавају“ рекао је Шилер о предложеним царинским стопама које САД најављују Кини.

„Прво што ће се десити је економска криза јер су овакви бизниси засновани на дуготрајном планирању, за њих су развијени системи рада и школовани су људи. Морамо то све поново осмислити у нашој земљи када се увоз прекине“ рекао је он и указао на најпознатији „царински рат“ икада, онај у доба Велике депресије почетком тридесетих година.

ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Биће тумбања! Армије ће се дизати и падати, али само ова земља ће задржати војну моћ у Европи!

Највећа економска штета биће, као је рекао, када компаније прилагоде своје инвестирање у складу са новима царинама.

„Када ме питају о јачини удара на економију, сматрам да они су више психолошки него директни“ каже економиста са Јејла и напомиње како су царинске стопе тридесетих уништиле самопоуздање и жељу да се планира за будућност.

„Управо тај ‘чекамо да видимо шта ће се десити’ став узрокује рецесију“ рекао је.

(ВИДЕО) ЗЛАТАН ПОКАЗАО ЗАШТО ЈЕ НАЈВЕЋИ: Погледајте спектакуларну голчину Ибрахимовића на дебију у новом клубу

Званични Пекинг рекао је да планира да уведе тарифе на 128 америчких производа у вредности од 3 милијарде долара као одговор на Трумпове мере са почетка месеца.

Он посљедње изјаве председника САД назива показатељема да је реч о „шоумену“ који очигледно ужива у тој улози, а његову ескалацију у реторици приписује све ближим изборима за Конгрес који су својеврсни показатељ и тога како стоји председник.

(ВИДЕО) ХАОС НА СНИМАЊУ, РЕАГОВАЛО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Ера Ојданић се скинуо усред емисије, па га избацили!

„Председник је већ годину дана, време је да направи нешто паметно што ће позитивно утицати на грађане“ каже Нобеловац и напомиње да је Трамп свестан тога да остаје у центру пажње ако стално „ствара вести“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ИСПЛИВАЛЕ УСПОМЕНЕ, АЛИ СТВАРНО: Ова камера је лутала 250 км по морском дну, а онда је нашла пут до власнице на невероватан начин! Ни ту није био крај изненађењима!

Све руске дипломате се вратиле у Москву

СТРАВА И УЖАС НА ЊИВИ КОД КОВИНА: Дечак (14) пао са трактора, па га прегазила тањирача

ЧКАЉИНЕ КОЛЕГЕ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ГОВОРЕ О СЛАВНОМ ГЛУМЦУ: Какав је био на снимању Камионџија и Бољег живота, како се понашао кад се угасе камере и због чега је двоје деце повикало: ЗАШТО ОВАЈ ЧОВЕК ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
25°
Sun
26°
Mon
27°
Tue
25°
Wed