youtube.com
Uncategorized

УКРАЈИНСКА ПРОВОКАЦИЈА: Откривен споменик на којем мач пробија карту Русије (ВИДЕО)

КИЈЕВ - Откривен је споменик украјинским војницима, погинулим у зони војних операција у Донбасу. Спомен-обилежје изгледа као велики гранитни мач с грбом Украјине који убија непријатеља, наваедно је на сајту украјинског телевизијског Канала 5.

– Споменик војницима АТО-а (Антитерористичке операције) откривен је у престоници Украјине. Споменик се налази на раскрсници између трга Лесја Курбаса и Улице академика Корољева – наведено је на сајту украјинског телевизијског Канала 5.

У видео прилогу о откривању споменика, може се видети да споменик изгледа као велики мач који је заривен у карту Руске Федерације која је насликана на постољу белом бојом.

Организатори су рекли да је , споменик подигнут како би се обележило сећање на погинуле војнике у Донбасу и како би се грађани Кијева подсетили каква је цена мира.

Споменик је израђен од гранита, висок је више од 2,5 метра. Коштао је око 4,7 хиљада долара, а новац је прикупљен захваљујући добровољним прилозима.

На церемонији откривању споменика оркестар је извео химну Украјине, након чега је минутом ћутања одата пошта војницима погинулим у ратовима.

Извор: РТРС, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Савет безбедности УН данас о Косову

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: Могућ договор опозиције о заједничком кандидату

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Гранатиран Алепо – 5 мртвих и 15 повређених цивила

Где су нестали Слобини споразуми којима је чувао српске интересе?

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat

Истакнуто