Извор: sputnik.com
Свет

Украјина отвара Центар за доктрину и тактику НАТО-а

Украјина намерава да отвори Центар за доктрину и тактику НАТО-а као одељење украјинске војске, изјавио је заменик начелника украјинског штаба за евроатлантске интеграције Андреј Риженко.

Како је рекао, тренутно се та иницијатива налази у фази разраде, а бавиће се анализом како би руководство украјинске војске одговарало доктринама НАТО-а.

Риженко је такође навео да ће формирање центра, између осталог, омогућити да се избегну дуплирања када је реч о планирању и организовању војних вежби.

Истовремено, од 1. септембра ће украјинска морнарица добити Центар за изучавање страних језика како би се решио проблем комуникације официра из разних земаља приликом спровођења војних вежби „Морски поветарац“.

Војне вежбе „Морски поветарац 2017“ одржане су у јулу у Украјини, а у њима су учествовали представници 16 земаља — Украјине, САД, Румуније, Турске, Грузије, Велике Британије, Грчке, Канаде, Италије, Белгије, Бугарске, Литваније, Норвешке, Шведске и Француске.

Следеће војне вежбе „Брзи трозубац 2017“ биће одржане у септембру, а у њима ће учествовати више од 2.500 представника из 15 земаља.

Извор: Спутњик

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОШТРО И АРГУМЕНТОВАНО: Овако руски амбасадор брани Космет у УН!

Трамп тражи да се финансијска помоћ Србији ,,поткреше“

Пушков: Оптужбе Кијева су дрска лаж

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat