ria.ru
Русија Свет

Украјина оптужила Русију за терористичке нападе у тој држави

КИЈЕВ, 4. септембар - Шеф Службе безбедности Украјине (СБУ), Василиј Хрицак, у обраћању шефу Руске службе безбедности, Александру Бортникову, оптужио је руске специјалне службе за организацију терористичких напада на територији Украјине.

,,Обраћам вам се као официр официру. Чак и у ратним условима постоје правила, која запослени у специјалним службама не смеју да прекрше.“ – рекао је Хрицак.

Према његовим речима, одговорни за терористичке нападе у Одеси, Харкову, Херсону и другим градовима јесу радници руских специјалних служби. Он је такође рекао да Русија тражи повод за започињање масовне војне операције у Украјини.

Раније је представница председника Украјине у Врховној Ради, Ирина Луценко, изјавила да ће у украјинском нацрту закона о реинтеграцији Донбаса Русија бити означена као ,,држава-агресор“. Међутим, доказе о руском учешћу у конфликту украјинска страна никада није доставила. Москва је по ко зна који пут изјавила да нема никакве везе са унутарполитичким кофликтом у Украјини и дешавањима у Донбасу.

Уз то, Руска служба безбедности је више пута на територији Русије хапсила диверзанте, који су извршавали задатке украјинских специјалних служби. Тако је у августу на Криму ухапшен агент СБУ, Генадиј Лимешко, који је признао да је припремао терористичке нападе на руском полуострву.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ђаци ни ове године неће носити униформе

III међународни Хришћански форум – циљеви и резултати

Данас: Бели на локалу сарађује са СНС, а глуми опозицију

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun