Profimedia
Србија Хроника

УХАПШЕНО 14 ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА ЗБОГ ПРИМАЊА МИТА!

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Пироту, ухапсили су 14 полицијских службеника Станице граничне полиције Димитровград, једног царинског службеника Царинарнице Димитровград, и још три особе због постојања основа сумње да су извршили кривично дело примање мита.

(ФОТО) ЗАВЕТНИЦИ ПОНОВО УДАРИЛИ на прозападне НВО!

Ухапшени су полицијски службеници В.Б. (1982), В.П (1977), В.Ђ. (1977), Ј.Х. (1968), В.С. (1985), И.М. (1977), Б.П. (1984), Д.Ђ. (1967), М.С. (1977), М.Т. (1984), Б.В. (1984), Н.С. (1984), Ж.Ј. (1979) и М.П. (1984), и царински службеник Д.Г. (1964).

Осим службеника, ухапшени су и В.М. (1965), С.М. (1988) и А.П. (1974).

Како се сумња, полицијски службеници и цариник су организовано, у циљу прибављања материјалне користи, у периоду од децембра 2016. до августа 2017. године на Граничном прелазу Градина омогућавали ухапшеним лицима да преко државне границе уносе робу чији је промет забрањен или ограничен, односно да за робу трговачког карактера коју уносе у Србију избегну плаћање царинских дажбина делимично или у потпуности.

(ВИДЕО) ЗА ЊИХ НЕМА ЗИМЕ: Овако су руска деца из Јакутска одговорила на писмо америчког глумца Дикаприја!

Такође, по налогу Основног јавног тужилаштва у Пироту, ухапшен је и полицијски старешина у Станици граничне полиције Димитровград С.И. (1966) због постојања основа сумње да је извршио више кривичних дела злоупотребе службеног положаја.

Он се терети да је у периоду од јуна до септембра 2017. године искоришћавао свој службени положај старешине и пропустио да изврши службене радње које је био дужан да изврши иако је располагао поузданим сазнањима о коруптивном понашању полицијских службеника на граничном прелазу, већ је уместо тога у више наврата примао новац.

(ФОТО) МАЈКА ИЗРЕШЕТАНОГ НИКОЛЕ ОТКРИЛА ДЕТАЉ КОЈИ НИКО ДО САДА НИЈЕ ЗНАО: У последње време имао је проблем са групом момака! ПРОГАЊАЛИ СУ ГА!

Осумњичени су уз кривичне пријаве спроведени Вишем и Основном јавном тужилаштву у Пироту.


РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ – Дебата са новинарком Н1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала „Мирдита“

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Posted by Милица Ђурђевић on Wednesday, 21 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Полиција нашла опроштајно писмо нападача на Амбасаду САД у Подгорици

Бастаћ: Време је за промене

Дамјановић: У наслеђе деци да оставимо уређен Београд

ВУЛИН У МОСКВИ: Нове донације за Војску Србије

Извор: Инфорер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri