Printscreen
Регион

УХАПШЕНИ У ​АКЦИЈИ „БАЛКАНСКИ РАТНИК“: Робија за чланове словеначког кокаинског клана, ПОВЕЗАНОГ СА ДАРКОМ ШАРИЋЕМ

Словеначком делу организоване криминалне групе, која је због шверца кокаина ухапшена у акцији "Балкански ратник" у октобру 2009. године суд у Љубљани је у понедељак изрекао нову првостепену пресуду пошто је прву - ослобађајућу за главне чланове групе, укинуо Врховни суд Словеније 2013. године и наложио да им се суђење понови.

ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ СРПСКО ПОДЗЕМЉЕ ЈЕ ПОКОРИЛО НЕМАЧКУ: Тврдио је да је живео пет живота, да је био темплар и масон… ОТКРИВАМО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ УБИЈЕН ТАПИ!

Новом пресудом суд у Љубљани осудио је вођу ове групе Драгана Тошића на 16 година затвора, док је првом укинутом пресудом био ослобођен од оптужби, преносе српски медији.

На ову пресуду такође постоји право жалбе, о којој ће поново одлучивати Врховни суд Словеније.

На челу „српског“ дела ове групе, која је ухапшена у истој акцији „Балкански ратник“ је према оптужници Тужилаштва за организовани криминал у Београду – Пљевљак Дарко Шарић.

(ВИДЕО) ЗОВУ ИХ ПУТИНОВИ ДУХОВИ: О овој најмоћнијој служби у Русији мало се зна, а ево и зашто!

Шарић, сада има држављанство Србије и њему се са још 16 оптужених суди пред Специјаним судом у Београду за кријумчарење више од укупно пет тона кокаина из латинске Америке у Западну Европу.

У новембру 2012. године 13 чланова ове словеначке групе било је ослобођено од оптужби пресудом Окружног суда у Љубљани, пошто је судско веће закључило да су незатонито прибављени докази против њих, махом прислушкивани разговори из Словеније и Србије.
Четворо њих, за које медији пишу да су „ситни дилери“ је било осуђено на затворске казне до 10 година.

Међутим у новембру 2013. Врховни суд у Љубљани је укинуо ослобађајући део пресуде и наложио да се суђење у том делу понови.

(АУДИО) Шиптарке се шепуре у срцу Шумадије, Ђурковић отишао тетки да однесе лек

Суђење је поновљено пред комплетно новим судским већем првостепеног суда, које је поново извело све доказе, преносе словеначки медиј.

На припремном рочишту, које је одржано у јуну 2014. суд је одбио скоро све захтеве одбране за издвањање доказа, међу којима и захтев Тошићевог адвоката за издвајање доказа прибављених у Словенији, Србији и Италији као и Уругвају.

То су како су навели словенчки медији – исти докази за које је Врхонви суд оценио да су прихватљиви, приликом укидања ослобађајуће пресуде.

Оптужбе против ове словеначке групе, уследиле су након хапшења у Уругвају двојице кријумчара дроге у октобру 2009. године код којих је пронађено 2.17 тона кокаина на јахти „Мауи“, а који је, како се сумња, треблао да буде пребачен у Западну Европу ради даље продаје.

АМАН ЉУДИ, ПА ЈА САМ СВЕШТЕНИК! Овако је ухапшен поп из Крушевца који је диловао дрогу!

У Србији је истовремено ухапшено десетак оптужених, а у Уругвају двоје.Дарко Шарић је више од четири године био у бекству, до марта 2014. када се предао спрским властима уз одлучно негирање свих оптужби.

И његовој групи је у току поновљено суђење по налогу Апелационог суда који је прошле године укинуо првостепену пресуду којом је Шарић био осуђен на 20 година а остали на мање казне.

Од укупно 17 оптужених, само је Шарић у притвору док се остали бране са слободе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ХАПШЕЊЕ СРБИНА НА КиМ: Требало да препозна покрадено покућство, па приведен у полицијској станици; Oдређен му кућни притвор

Си Ђинпинг: Кина одлучна за крваву битку против непријатеља

Смишљена реакција? Зашто Трамп није честитао Путину

РАЗЈАШЊЕЊЕ? Враћена оптужница против Зорана Марјановића, суд тражи да се испита и…

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri