Хроника

Ухапшена мајка Луке Бојовића због припреме убиства!

Мајка Луке и Николе Бојовића Анђелка Бојовић и њихов брат од стрица Матија Бојовић ухапшени су у Никшићу због сумње да су припремали убиство Ратка Кољеншића.

Анђелка Бојовић (66) и Матија Бојовић (35) ухапшени су синоћ, пише подгоричка „Побједа“, а преноси београдски „Блиц“.

Њима се на терет ставља да су починили кривично дело – договор за извршење кривичног дела припремање убиства Кољеншића. Како сазнаје „Побједа“ из извора блиских истрази, у близини Кољеншићеве куће у насељу Кличево примећен је аутомобил „панда“ београдских таблица у којем су биле две особе.

Полиција је одмах кренула у потрагу и пронашла возило у којем су били Анђелка и Матија Бојовић. У аутомобилу је пронађен и фотоапарат са снимцима Кољеншићеве куће.

Осумњичени су приведени у Центар безбедности Никшић на саслушање, али пред инспекторима нису хтели ништа да кажу. Након привођења Бојовића, полиција је претресла Матијину кућу у Никшићу где је пронашла 20 метака, кутију од ручне бомбе и две радио везе.

Истражитељи верују да су мајка и синовац припремали убиство Кољеншића, који је у децембру прошле године изашао из притвора и од тада је био под сталним полицијским надзором због информације из безбедносних служби да му прети опасност.

Ратко Кољеншић је био у притвору са Слободаном Шарановићем од краја јула 2013. године због сумње да је организовао убиства Николе Бојовића у Београду 29. априла те године и Милоша Видаковића.

Шарановић је убијен 11. марта ове године испред своје куће у насељу Дубовица. Убице су из BMW-а из два оружја испалиле скоро 30 метака у њега.

Хапшењем Анђелке и Матије Бојовића истражитељи очекују да ће доћи до налогодавца и убица Шарановића. У оквиру истраге о убиству Шарановића саслушани су чланови барске криминалне групе на чијем челу је био покојни Лука Ђуровић.

Они су дали изјаве у својству грађана и након испитивања пуштени јер су имали алиби. Према оперативним подацима црногорске полиције, покојни Шарановић годинама је био у рату са мафијашким кланом Луке Бојовића (43) који контролише „шкаљарски клан“ из Котора и огранак барске криминалне групе покојног Луке Ђуровића.

Лука Бојовић, рођени брат убијеног Николе је у шпанском затвору где служи казну од 18 година затвора због недозвољеног држања (арсенала) оружја и фалсификовање исправе.

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Врхунац либералних тековина – одузимање деце традиционалним породицама

Вехабија из Србије на челу Исламске државе!

Враћање обавезног служења војног рока између реалних потреба и притисака сектора НВО

 

Оставите коментар