Србија Хроника

НОВА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшен бивши директор Аеродрома Никола Тесла и још 50 особа

У полицијској акцији због корупције и малверзација ухапшено 56 особа.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) Пацијенти су се жалили јер дуго чекају лекаре, а онда је медицинска сестра показала како изгледа „прави хитан случај“

Припадници Министарства унутрашњих послова су претходних дана, у више одвојених акција на сузбијању финансијског криминала и корупције ухапсили 56 особа због сумње да су у периоду од 2008. године до данас починили више корупитивних кривичних дела. Међу њима је, како сазнајемо, и бивши директор аеродрома „Никола Тесла“ Велимир Радосављевић.

ДЕТАЉИ УБИСТВА И САМОУБИСТВА У ЗЕМУН ПОЉУ: Саобраћајац убио љубавницу, па пуцао себи у срце

Танјуг

(ВИДЕО) УХАПШЕН ДЕЈАН ПОПОВИЋ ТИГАР! Контроверзни бизнисмен и пријатељ старлета ПРЕТУКАО БИВШЕГ ПОЛИЦАЈЦА!

Радосављевић се сумњичи да је од марта 2013. до априла 2014. године злоупотребивши службени положај оштетио то предузеће за више од 41.000 евра. Сумња се да је Радосављевић искоришц́авањем свог службеног положаја и овлашц́ења, у марту 2013. године, супротно Закону о јавним набавкама, без спровођења прописаног поступка и мимо предвиђеног годишњег плана инвестиција, закључио Уговор о изнајмљивању инфраструктуре за имплементацију „Дисастер Рецоверy“ решења са једним београдским привредним друштвом, са иницијалним уговореним периодом важења од 36 месеци.

(ХИТ ВИДЕО) ДАЧИЋ ПРОШИРИО РЕПЕРТОАР: Ево коју песму је шеф српске дипломатије певао

Уговор се односио на израду пројеката и планова, закуп ресурса у мрежној и хардверској инфраструктури и инжењеринг услуге потребне за имплементацију „Дисастер Рецоверy“ решења. Осумњичени је са тим предузећем, у наредном периоду, закључио још три анекса уговора, вредности 715.000 евра, без претходне израде пројектне документације и провере тржишних цена уговорених услуга које су у моменту закључења предметног уговора биле око 30 одсто ниже од тржишних.

НИКО НЕ ЗНА ГДЕ СУ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ САМОУБИЦЕ ПРАЉКА! Тело злочинца у тајности враћају у Хрватску?!

За време важења уговора, како се сумња, са рачуна аеродрома „Никола Тесла“ за пружене услуге осумњичени је том привредном друштву исплатио укупно 31.779.479 динара и тако том предузећу омогућио да створи имовинску корист у износу од 4.644.300 динара, за колико је оштец́ено привредно друштво Аеродром “Никола Тесла“.

Такође, како се наводи у саопштењу МУП, у акцијама које су у сарадњи са надлежним тужилаштвима спроведене на територији Београда, Новог Сада, Панчева, Смедерева, Зајечара, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Прокупља, Пирота и Новог Пазара ухапшени су осумњичени који су коруптивним кривичним делима оштетили буџет Републике Србије, буџете локалних самоуправа и друга привредна и физичка лица за више од 8,4 милиона евра.

​(ФОТО/ВИДЕО) ЕВО КО ЈЕ ДЕЈАН ПОПОВИЋ ТИГАР, ухапшен због напада на полицајца! Власник ланаца кладионица, СЛАБ НА СТАРЛЕТЕ И ПЕВАЉКЕ!

Такође, у акцији усмерној на сузбијање сиве економије заплењено је 31.627 боксова цигарета различитих марки без акцизних маркица, вредности око 50 милиона динара.

Међу ухапшенима су четири полицијска службеника, бивши стечајни управник предузећа “Застава Ковачница у стечају“, као и запослени у предузећима “Железнице Србије“, “Поштанска штедионица – експозитура Вршац“, у банци “Интеза – експозитура Панчево“ и „Југобанци-ЈУ банци“ АД Косовска Митровица, као и власници и одговорна лица у привредним друштвима.

Војислав Шешељ открио како је победио рак: Хранио сам се по ОВОМ ЈЕЛОВНИКУ и јео килограм смокви дневно

У склопу акције због постојања основа сумње да су починили корупитивна кривична дела, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 40 особа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАЈОПАСНИЈИ НАУМ ЗА ЦЕПАЊЕ СРПСКЕ: Америчка војна база у Брчком

(ВИДЕО) Србију чека катастрофа ако прихвати један захтев Америке

НАЈОПАСНИЈИ НАУМ ЗА ЦЕПАЊЕ СРПСКЕ: Америчка војна база у Брчком

Извор: Ало.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon