Фото: Љ. Трифуновић
Економија Србија

Угричић: Интензивни преговори са заинтересованима за РТБ Бор

Интензивно се преговара са заинтересованима за приватизацију РТБ Бор, изјавио је данас Драган Угричић, помоћник министра привреде задужен за послове приватизације и стечаја.

„Постоји озбиљно интересовање да кренемо у коначно решавање питања РТБ Бор у смислу продаје дела предузећа или стретешког партнера, у зависности од њихових интереса и од онога што држава на крају крајева жели, да ли жели да остане као мањински акционар, већински…“, рекао је Угричић.

На седници скупштинског Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, Угричић је рекао да сваки заинтересовани инвеститор може увидом у унапред припремљени план реорганизације да зна све податке о РТБ Бор.

Каже и да је РТБ Бор од поцетка примене тог плана исплатио 100 милиона долара, да је испатио све обавезе по том плану, те да исплаћује све текуће обавезе, укључујући обавезе за рудну ренту и струју.

Угричић каже да то није последица генијалне промене у начину вођења фирме, него зато што је цена бакра отишла на близу 6.000 долара што, каже, дозвољава да РТБ Бор измирује све своје обавезе.

„Свесни смо да та цена неће да траје довека и због тога смо у веома интензивним прегорима са партнерима који су заинтересовани да уђу у поступак приватизације РТБ Бор“, каже Угричић.

На седници одбора разматран је извештај о раду Министаства привреде за прва три месеца ове године, као и извештаји о приватизацији за април, мај и јун, који су после расправе усвојени.

Угричић каже да у априлу, мају и јуну није било значајнијих приватизационих активности у смислу објава нових јавних позива или неких знацајнијих раскида купопродајних уговора.

„Оно на чему смо се базирали у априлу, мају и јуну јесу редовне седнице радне групе за петрохемијски комплекс и РТБ Бор јер је то и један од захтева ММФ-а и Светске банке да првенствено та предузећа буду под мониторингом и контролом Министарства привреде“, навео је Угричић.

Каже и да је укупно 156 матичних предузећа у надлежности Министарства привреде у поступку приватизације.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сазнајте све о Путинову – српском селу посвећеном председнику Русије (ФОТО/ВИДЕО)

СТИГЛА ГРОЗНИЦА ЗАПАДНОГ НИЛА: Батут потврдио ПРВА ДВА СЛУЧАЈА У СРБИЈИ!

ХАОС У МОСКВИ: Напад у регионалном суду, више мртвих и рањених

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat