Фото: Pixabay
Друштво Србија

Убудуће пријава насиља у породици на паник тастер

Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић разговарала је данас са директором аустријске компаније "Сиан мобајл сикјурити" Петером Арнотом и истакла да је Србији потребно системско решење за заштиту жена и деце, те да је увођење паник тастер система први корак у том процесу.

– Желимо да омогућимо грађанкама и грађанима Србије да на једноставан и ефикасан начин обезбеде своју сигурност, а у том процесу приступ паник тастеру којим се алармирају надлежне институције, као што су полиција или хитна помоћ, од великог је значаја – истакла је она, а наводи се у саопштењу.

Михајловићева је додала да успостављање безбедносне платформе која подразумева увођење паник тастера, интернет заштиту и посебно заштиту деце, представља корак напред ка пружању боље услуге грађанима, али и допринос процесу дигитализације Србије.

– Безбедност грађана, а посебно жена и деце жртава породичног и партнерског насиља, један је од најважнијих приоритета ове Владе – изјавила је Михајловић.

Петер Арнот је захвалио потпредседници Владе на могућности да представи решења које „Сиан мобајл сикјурити“, као успешна аустријска компанија, пружа милионима корисника и клијената широм света.

– Драго нам је да је Србија препознала значај пружања ове врсте заштите својим грађанима и грађанкама. На тај начин, она може да постане пример добре праксе земљама у региону и Европској унији – закључио је Арнот.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Јункер: ,,Против сам скорог придружења Западног Балкана ЕУ, али у противном ће избити рат“

САД прогласиле Мадура диктатором, замрзле му имовину

Војска Србије хеликоптерима гаси пожар код Кладо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat