Извор: pixabay.com
Србија

Убудуће електронски рецепти за хроничне болеснике

Хронични болесници више неће морати да иду код лекара на месец или два због прописивања терапије, већ једном или два пута годишње. Нови начин издавања рецепата требало би да смањи администрацију и омогући лекарима да више времена посвете пацијенту.

Пацијенти у Србији ускоро више неће морати стално да иду од лекара до лекара како би узели исписане рецепте и с њима трчали да подигну лекове, јер ће, захваљујући увођењу електронског рецепта и терапије уписане у компјутерски систем, одлазити директно у апотеку, где ће добити прописане медикаменте. Истовремено, држава ће остварити уштеду, јер се само на штампање папирних рецепата годишње троши око два милиона евра.

Министар здравља др Златибор Лончар најавио је да ће прелазак на систем електронског рецепта умногоме помоћи пацијентима, јер хронични болесници више неће морати да иду лекару на месец или два, него једном или два пута годишње. То значи да ће електронски рецепти пре свега уштедети време грађанима који буду долазили код својих изабраних лекара, а истовремено омогућити и докторима да се у будућности дуже посвете превентивном раду с пацијентима.

Извор: Политика

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Србија погођена врелим таласом – ево шта радити кад некоме позли

Врућина окидач за психијатријске болеснике

Брига о здрављу мозга може да спречи деменцију

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri