Pixabay
Србија Хроника

Убиство у „Нани“ по угледу на „лоша стара времена“: Ликвидацијом чувеног Лакија у истом клубу промењена је историја српског криминала

Његово убиство било је прво од 400 неразјашњених ликвидација које ће се касније догодити у Београду.

(ВИДЕО) ОВДЕ ГРАВИТАЦИЈА НЕ РАДИ: На овим местима водопади падају навише, кола се крећу узбрдо иако није упаљен мотор…

Убиство Александра Савковића (27) у београдском клубу „Нана“ у недељу, по свему је подсетило на ликвидацију која се на истом месту догодила 24. марта 1990. године. Тада је смакнут Андрија Лакоњић Лаки, човек чије је убиство довело до земљотреса у свету поџемља. Лакоњићева смрт донела је прекретницу на београдском асфалту и од тог тренутка почиње деценија крвавих обрачуна, која ће дуго трајати.

Баш као и сад, 2017. године, и пре 27 година, најпре се зачула свађа, а потом и пуцњи. Обрачун који се догодио нешто после три часа по поноћи, 24. марта 1990. године ушао је у историју српског криминала као први од 400 неразјашњених ликвидација које ће се касније догодити у Београду.

Андрија Лаконић Лаки је био нераздвојан пријатељ са Дарком Ашанином и Веселином Веском Вукотићем. Сва тројица су били боксери и жестоки момци са врелог асфалта који су наводно обављали тајне послове за државну безбедност против људи који су означени као терористи и противници Југославије.

СВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ИСПРЕД НОЋНОГ КЛУБА „НАНА“! Навијач Рада упуцан са два метка, КАМЕРЕ СВЕ СНИМИЛЕ!

Andrija Lakonić Laki, čovek čije je ubistvo dovelo do strahovitog zemljotresa u svetu podzemlja koji je doveo do…

Posted by Legende devedesetih on Sunday, 4 December 2016

(ФОТО) НИШТА НИЈЕ СЛУТИЛО НА КОБНУ ПУЦЊАВУ У НБГ: Ово је брачни пар чија се свађа јутрос завршила трагедијом!

Управо су се сва тројица састала 24. марта 1990. године да прославе ликвидацију Енвера Хадрија у Бриселу. Ово убиство наводно је одрађено по налогу југословенске тајне полиције. Хадри је радио за албански Сигурими и америчку ЦИА, а имао је документа којима је требало да дискредитује Слободана Милошевића и српски СДБ.

Тај посао су бриљантно одрадили и стога је било ван памети да ће се њих тројица те ноћи сукобити када је добар део гостију отишао, а музика и даље бесомучно трештала.

Према изјавама сведока, Лаки је, видно пијан причао по клубу како је одлично одрадио један посао за државу због чега је избила свађа између њега и Вукотића. Зачули су се пуцњи из ватреног оружја.

Лакоњић је пао већ после првог. Није познато да ли је давао знаке живота, али је потврђено да је убијен са два хица, један је испаљен из тетејца, а други из малокалибарског пиштоља. То значи да је Лаконића неко оверио другим пуцњем у главу. Исти извори додају да се то не чини када неко пуца у афекту, већ када је реч о нарученој ликвидацији.

То би значило да је Лаконић много знао и много је о томе тртљао, а што се шефовима СДБ никако није свиђало. Додатак тој теорији је и то што се у “Нани“ те ноћи налазио и полицијски инспектор Мирослав Бижић.

Било како било, Ашанин је те ноћи затворен и после осам месеци пуштен јер није било доказа да је пуцао. Веселина Вукотића, другог осумњиченог, затвора је спасао управо инспектор Бижић, који га је склонио и сутрадан му помогао да побегне у иностранство. О томе је обавестио колеге у ДБ, а на суђењу и признао.

ЈЕЗИВО ПРЕДВИЂАЊЕ СТИВЕНА ХОКИНГА: Мистериозни објекат у облику цигарете који улази у Сунчев систем никада није виђен, ако су ванземаљци, црно нам се пише!

И Ашанина и Бижића врло брзо после тога убио је непознати нападач: Бижића 1996, а Ашанина 1998. године. Издат је налог за Вукотићево хапшење, али он ни до данас није формално саслушан о пуцњави у Нани. Од четворице учесника једини је још жив.

После Нане, Београд је све више личио на град страве и ужаса. Наредне две и по деценије ређале су се ликвидације криминалних босова, бизнисмена, политичара. За разлику од њих, Веселин Вукотић данас живи у Новом Саду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ВУЧИЋ СТИГАО У МОСКВУ! Сутра важан састанак са Путином!

Стефановић: Криминал умешан у нереде на дербију

БРУКА – МЛАДИЋУ УКРАЛИ НАЛАЗЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ! Хашки трибунал наставља да саботира српског генерала!

СТРАХ ОД ЗАВЕТНИКА – поново угашена званична Фејсбук страница!

Извор: telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon