Printscreen
Политика Србија

УБИЋУ СЕ ПРЕД КАМЕРАМА АКО МЕ ВРАТЕ У ХАГ! Шешељ: Тамо не идем добровољно! Могу да ме одведу само у ланцима!

Лидер радикала Војислав Шешељ нема намеру да се враћа у Хаг, иако га следеће године чека изрицање правоснажне пресуде, што је потврдио председник суда Теодор Мерон. Шешељ за Курир поручује да га Трибунал више уопште не интересује и да се тамо не враћа ни по коју цену, па чак ни по цену живота!

Ланци и кавез

– Могу да ме врате у Хаг само у ланцима и кавезу. Тамо добровољно не идем. Мене та пресуда не занима – изјавио је лидер СРС.

ИСПОВЕСТ СТАНЕ, СУПРУГЕ ПОЛИЦАЈЦА КОЈИ ЈЕ УБИО МИРОСЛАВУ И СЕБЕ: Много сам га волела! Били смо срећна породица док у наш живот није ушла ОНА

Иако је у првом степену ослобођен, Шешељ би теоретски могао да се суочи и са осуђујућом пресудом. На питање да ли би се, после шокантног чина Слободана Праљка, и он одлучио на сличан уколико би дошло до оптужујуће пресуде, Шешељ каже:

– Ја то не бих урадио на препад, већ полако и натенане, да их мучим. Започео бих штрајк глађу, и то јавно, пред камерама, док не испуне моје услове. Ако их не испуне, они знају да сам спреман да идем до краја. Знају они то и зато ме се плаше.

Подсетимо, Шешељ је 2007. године пуних 28 дана штрајковао глађу у Хашком трибуналу јер му је забрањено да га породица посећује због непоштовања суда.

(ВИДЕО) МАСАКР У ХРАМУ: Мачем убио свештеницу, затим сестру, па пресудио себи

Иначе, председник хашког суда Теодор Мерон најавио је да тај суд очекује да ће правоснажну пресуду Шешељу изрећи „у првом делу 2018. године“. Он је пред Саветом безбедности УН у Њујорку најавио и да ће расправа о жалби тужилаштва на првостепену ослобађајућу пресуду Шешељу, коју је у марту прошле године изрекао Трибунал, бити одржана 13. децембра. Шешељ је првостепеном пресудом ослобођен кривице за ратне злочине у Хрватској, Војводини и БиХ.

Још услова

Још двоје радикала има посла с Хашким трибуналом, и то због утицања на сведоке у поступку против свог страначког шефа. Поводом захтева САД да Србија спроведе налог и ухапси Петра Јојића и Вјерицу Радету, Шешељ је рекао да пре тога Американци дугују услугу Србима.

Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић каже да је Србија предала сва документа која је Хашки трибунал тражио, што је укупно 2.082 захтева, укључујући и сва војна документа.

(ВИДЕО) Делије на Келну двосмисленим транспарентом подржале Ратка Младића: Да ли ће се протумачити шифрована порука?

Нела Кубуровић
СЕЛЕКТИВНА ПРАВДА

Министарка правде Нела Кубуровић поручила је пред СБ УН да је хашка правда селективна и изнела податке о раду Трибунала.

– Пред Трибуналом је оптужена 161 особа. Убедљива већина, чак 109 њих, јесу Срби, 33 Хрвати, 10 Бошњаци, седморо Албанци и двоје су Македонци. Ови подаци сведоче о селективном поступању Трибунала у Хагу – нагласила је Кубуровићева.

Серж Брамерц
ХАГ НИЈЕ ДОВЕО ДО ПОМИРЕЊА

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц оценио је да се та институција трудила да приведе правди све које може, да има великих достигнућа, али и пропуста.

(ВИДЕО) НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ У ИСУСОВОЈ СТАТУИ! Погледајте шта су пронашли!

– Нажалост, све више верујем да суд није довео до помирења. Још једном ћу нагласити: за злочине није одговоран народ, већ појединци – изјавио је Брамерц.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТЕФАНОВИЋ: Нови рачунари, возила и униформе полицајцима!

Лавров: Одлука САД о Јерусалиму против здравог разума

(ВИДЕО УЖИВО) Протести у Јерусалиму: „Позивамо вас, армијо муслимана“

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon