Извор: vs.rs
Uncategorized

У току командно-тактичка вежба Гарде Војске Србије

Командно-тактичка вежба команде и јединица Гарде Војске Србије – „Јесен 2017“ започела је прекјуче и трајаће до 8. октобра.

Током петодневних увежбавања провериће се спремност јединица и припадника Гарде за реализацију наменских задатака у специфичним теренским условима. Истовремено, команде јединица увежбаваће процес оперативног планирања и командовања снагама у операцијама.

ПОПУНИТЕ НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ КЛИКОМ ОВДЕ

На вежби учествују и евалуатори из других састава Војске Србије, који ће дати допринос објективном сагледавању резултата ангажовања јединица.

Гарда je иначе јединица ранга бригаде, непосредно потчињена начелнику Генералштаба Војске Србије. Намењена је за обезбеђење виталних објеката система одбране и за војне почасти највишим страним, домаћим и војним званичницима.

Извор: vs.rs

За потребе Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије Гарда обавља послове из делокруга рада војне полиције и задатке из домена логистичког обезбеђења.

Јединице Гарде наоружане су свим врстама пешадијског наоружања у распону калибара од 7,62мм до 12,7мм.

За реализацију војнополицијских задатака јединица располаже специјалним возилима полицијским борбеним ВПБ М86, војноплицијском и заштитном опремом.

Извор: vs.rs

За извршавање задатака војних почасти и егзерцира Гарда употребљава почасне гардијске униформе и полуаутоматске пушке М59/66 посебно модификоване за почасну јединицу.

Вежба команде Прве бригаде ,,Срем 2017″

У Центру за обуку путем симулација у току је реализација вежбе подржане рачунарским симулацијама „Срем 2017“, коју у периоду од 2. до 6. октобра реализује Команда Прве бригаде копнене војске.

Вежбом, на којој уз припаднике бригаде учествују и припадници Жандармерије и Црвеног крста, руководи пуковник Горан Стаменковић из Команде Копнене војске, а командант вежбајуће команде је пуковник Вељко Мартиновић.

Извор: vs.rs

Симулациони софтвер у Центру за обуку путем симулација обезбеђује штабним официрима и командама јединица веродостојне услове за стандардизовану обуку у спровођењу штабних процедура за планирање и извођење борбених операција у пуном спектру.

Ово је шеста вежба подржана рачунарским симулацијама у 2017. години у Центру за обуку путем симулација.

Извор: Говори Србија, МОД РС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
8°
12°
Wed
10°
Thu
8°
Fri
1°
Sat