Информер
Политика Србија

У ТОКУ ЈЕ ТАЈНА ОПЕРАЦИЈА АМЕРИКЕ НА ТЛУ СРБИЈЕ! „Клуб 100“ треба да уведе Србију у НАТО!

Представници Амбасаде САД и НАТО појачали су активности на приближавању Србије западној војној алијанси. Циљ: Оснивање "клуба 100".

Према тврдњама Новости, у „клуб 100“ би ушли професори универзитета и јавне личности с циљем да отворено пропагирају напуштање досадашњег курса неутралности.

Војин Ћетковић: Сви постајемо исти, глобалне силе хоће да униште породицу!

Како наводи овај лист, суштина је у томе да се уз пропагандни рад појачају и оперативне активности на терену.

Лист истиче да се ова опсежна акција ослања на глобалну стратегију Запада о „елиминисању малигног утицаја Русије на Балкану“, а да је кључна зона појачаног пропагандног деловања управо Србија, али и Република Српска, „у којој обавештајци НАТО и западних служби имају специјалан задатак да прекину чврсту спону Милорада Додика с Кремљом“.

(ФОТО) Био је младић за пример, а онда га је хероин узео под своје: Његова мајка је објавила језиве фотографије како је изгледао пред смрт

Позивајући се на „одлично обавештене изворе“, лист наводи да је други секретар у Амбасади САД Џон Бовермастер недавно рекао да ће се средином септембра, на Фрушкој гори, окупити група професора ради припрема и едукације за популаризацију НАТО.

Новости, међутим, напомињу да Бовермастер напушта функцију, те да је план да пројекат, који је он започео, заврши његов наследник Џон Радефорд. Подсећајући да је у Београду прошлог месеца боравила Чинчила Моли из Одсека за пропагандну делатност Европске команде НАТО, лист тврди да је она разговарала са представницима неких невладиних организација и да се распитивала за став јавности према САД и НАТО, као и да ли се тај однос може мењати.

РАНИО СУПРУЖНИКЕ ЗБОГ ДЕЧЈЕ СВАЂЕ У НОВОМ БЕОГРАДУ: После туче дечака, отац једног од њих дошао у стан, а онда ЗАПУЦАО И РАНИО ОЦА И МАЈКУ ДРУГОГ ДЕТЕТА!

Како се додаје, њу је интересовало и да ли је довољно добро представљена сарадња Министарства одбране и Војске Србије с НАТО, као и шта је све предузето на промоцији вежбе „Србија 2018“, коју у октобру у Младеновцу организују НАТО и Министарство унутрашњих послова Србије.

Отприлике у исто време, истичу Новости, у „Краун плази“ је одржан састанак поводом заједничке вежбе „Србија 2018“ којем су, измедју осталих, присуствовали шеф канцеларије за евроатланско и глобално партнерство у Сектору за политичка и безбедносна питања НАТО Џејмс Меки и референт НАТО за Србију Анжелик Томсен-Барнет.

НАВИЈАЧИ НАДМУДРИЛИ АМБАСАДЕ: ЛЕШИНАРИ ОДУСТАЛИ ОД ПРОТЕСТА, ДА ИХ НЕ ЗЛОУПОТРЕБЕ!

Уместо саме вежбе, главна тема је био план промоције Алијансе у Србији, тврди лист.

Наводи и да америчка амбасада подржава и помаже активности појединих невладиних организација, које се баве промоцијом НАТО, те подсећају да је средином маја у хотелу „Кристал“ у Београду одржана конференција под називом „Обликовање будућности Србије у ери несигурности“ у организацији Атлантског савета Србије, на којој се говорило о предностима сарадње Србије са НАТО и САД.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) МЕДИЦИНСКИ ФЕНОМЕН Диже скоро 50 килограма у деветом месецу трудноће

НОВАК ЗГАЗИО ТРЕЋЕГ ШПАНЦА У НИЗУ! Ђоковић разбио Вердаска за четвртфинале Ролан Гароса!

(ФОТО) МЛАДИЋ (29) СТРАДАО НА РАФТИНГУ: Пливао испод водопада, па нестао! Нашли га на дну реке

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu