Printscreen
Друштво Србија

У СРБИЈИ УМРЕ 6.000 ЉУДИ ГОДИШЊЕ ЗБОГ ЛОШЕГ ВАЗДУХА: Београд најзагађенији, а ево који га градови прате…

Министарство Србије за заштиту животне средине је данас формирало Радну групу која ће се бавити смањењем аерозагађења. Од болести изазваних лошим квалитетом ваздуха, по подацима Светске здравствене организације, у Србији годишње умре 6.000 људи.

Нарочито у градовима Србије, квалитет ваздуха није задовољавајући, док су највећи загађивачи рудници и термо-електране на угаљ.

ДАРКУ ЛАЗИЋУ ОТКАЗАЛИ БУБРЕГ И ПЛУЋНО КРИЛО! ДОКТОР ИЗ КБЦ ЗЕМУН: Делимично сте у праву, такве ствари се дешавају

Радна група Министарства има задатак да идентификује места угрожена загађеношћу ваздуха већом од дозвољене, да утврди узроке и предложи мере за смањење загађења, рекао је министар заштите животне средине Горан Триван.

ДАРКУ ЛАЗИЋУ ПОТРЕБНА КРВ, МЕНАЏЕР ОТКРИО НОВЕ ДЕТАЉЕ: Не можемо да га транспортујемо нигде у оваквом стању! Нису проблем преломи…

Он је новинарима пред састанак те радне групе казао да је потребно да се унапреди сарадња с електропривредом, да се промени гориво у постројењима, да се грађанима објасни шта свако може да учини за бољи ваздух.

„Важну улогу имају и локалне самоуправе и зато ћемо да им помогнемо у гашењу котларница и повезивању на градске топловоде“, казао је Триван.

ОВАЈ СРПСКИ ГРАД ПОСТАО ЈЕ УКЛЕТ: За месец дана десило се чак 5 тешких убистава, а нека имају везе и са ВЛАШКОМ МАГИЈОМ!

„Мораћемо да водимо рачуна о томе какве аутомобиле возимо и како се обављају технички прегледи, као и колика је емисија штетних гасова из сваког појединачног аутомобила“, нагласио је министар.

Европска унија ће финансирати пројекте за смањење аерозагађења, али неопходно је и да мрежа за надзор који спроводи Агенција Србије за заштиту животне средине буде повећана, рекао је он.

ДЕТАЉИ ЈЕЗИВОГ УДЕСА У НОВОМ САДУ: Од силине ударца у ауто Наташе Беквалац мала Катја ИСПАЛА ИЗ АУТО-СЕДИШТА?!

Директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић казао је да је зими највеће прекорачење загађења у Београду, Ужицу, Новом Саду и Косјерићу.

Узрок тог загађења је углавном активност људи, а најугроженији су градови где је густина становништва највећа и чији је географски положај неповољан.

ПУЦАНО НА ПОЛИЦАЈЦЕ У ДЕСПОТОВЦУ: Двојица рањена приликом претреса куће, нападач побегао

„Утицај индустрије и саобраћаја на загађење ваздуха је велики. Све то ћемо анализирати како бисмо направили системско решење за смањење аерозагађења у Србији“, рекао је Радовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Влада Црне Горе: Срушићемо цркву на Румији

ТАЧИЈЕВ БРАТ ПРЕТУКАО ДВОЈЕ НА САСТАНКУ! Хаос на КиМ, полиција га одмах привела!

СУДИТЕ МИ, ЈА СВОЈ БЕЛИ МАНТИЛ НОСИМ ПОНОСНО: Снежанин потресан одговор запалио Фејсбук!

(ВИДЕО) ДОБРОМИРОВИЋ: Тачи и Харадинај хоће у Интерпол, а сами су на потерницама!

(ВИДЕО) Драматични призори с границе Хрватске и БиХ, има повређених

НАТАША БЕКВАЛАЦ ИМАЛА УДЕС! У аутомобилу била и БЕБА!

Курир/Бета

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
25°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri