pixabay.com
Свет

У седишту Facebook од 24. септембра почиње да функционише „Ратна соба“

У ЊОЈ ЋЕ РАДИТИ ПРЕКО 300 ЉУДИ, А ИСТИ ЗАДАТАК ЋЕ ИМАТИ И 20.000 ЉУДИ ШИРОМ СВЕТА.

* Кријући се иза борбе са тобожњим руски мешањем у туђе изборе, лажима и `спољним деструктивним утицајима` – западне социјалне мреже уводе директну цензуру и осујећује мисли које нису по вољи њиховим босовима

* Али, државне елите различитих земаља коначно су схватиле да је интернет такође ресурс и да и за њега вреди ратовати. Државе не само да се нису раствориле у неолибералној демократији, него и желе суверенитет над својим информационим простором

ЈЕЗИВО СВЕДОЧЕЊЕ ЗАШТИЋЕНОГ СВЕДОКА НА СУЂЕЊУ ОРИЋУ: Видео сам како је лично убио судију Илића, НОЖЕМ ГА ЈЕ УБО ИСПОД ВРАТА И ДОКРАЈЧИО РАФАЛОМ ИЗ АУТОМАТСКЕ ПУШКЕ!

* Постоји мишљење да такозвани `рат против Русије` – са Путиновим Хакерима, Отрованим Скрипаљима и Мученим Гејевима – у суштини и није примарно рат против саме Русије. Односно: да се води рат за контролу над националним медијским сферама

* Зато државе журно подижу своје интернет-границе и гуше веб-анархију унутра. А пошто се грађанима никако не сме отворено саопштити да је слободи дошао крај – њима се говори да је дошло време да се штити њихова информативна слобода. А од кога? Па, од Руса. Зато се и уводи комисија за надзор над слободом…

___________________________________________________________________________

Пише: Виктор МАРАХОВСКИЈ

NEW York Times је објавио да се 24. септембра у седишту социјалне мреже Facebook почети да функционише „Ратна соба“.

ШОК ДЕТАЉИ УБИСТВА ММА БОРЦА! УБИЦА ГА 5 ДАНА ЧЕКАО ИСПРЕД КУЋЕ: Хвалио се у кладионици да ће га упуцати, а онда је Радошу стигла ЈЕЗИВА порука…

У њој ће радити 20 њених резидената и око 300 сарадника Facebook, а по свету још око 20.000 људи, и сви ће имати задатак да `лове` дезинформације (лажне новости) и уклањају фалсификоване налоге. Односно: све што може негативно утицати на бираче уочи избора у Сједињеним Државама „Бразилу и другим земљама“.

А ево шта је у свему овоме интересантно.

1) Facebook — је америчка корпорација, а намерава, ево, да се бори за право на истину не само америчких него и бирача у „другим земљама“.

2) У Пакистану је та корпорација помагала на летошњим изборима тамошњој изборној комисији бановала, порећи се наводно против лажи, по захтеву владе. Има разлога да се верује да си друге земље могу припитомити ту социјалну мрежу јер она има разлога да се боји блокирања игубитка публике.

ТИНЕЈЏЕР 49 ДАНА ПРЕЖИВЕО САМ НА ОКЕАНУ! Јео сам кад уловим рибу, пио морску воду и читао Библију док су ајкуле кружиле око мене! Бродови су САМО ПРОЛАЗИЛИ!

3) Европска унија већ врши пресинг на Facebook по целом фронту — еврокомесар за правна питања Вера Јурова упозорила га је да до краја 2018-те мора престати да скупља и користи информације о својим корисницима.

Он је притом указала: „Ми над овим радимо две године и ја већ почињем да губим стрпљење. Желимо да видимо резултате. Ако их не буде – уследиће санкције“.

Још пре само десет година било је незамисливо да се овакво нешто може чути од једног еврофункционера из Чешке.

СВИМА У СРБИЈИ ЈЕ СТИГАО ПОЗИВ ИЗ БАНКЕ: Ако не дођете до краја новембра, БЛОКИРАЋЕ ВАМ КАРТИЦЕ! Ево о чему је реч

Све у свему, социјалне мреже ће почети да поштују законе свих земаља које на имају замерке или ће морасти да престану да целом свету намећу сопствене стандарде.

Прво би, даље, значило да ће грађанима различитих земаља почети да предлажу различите корисничке споразуме. Сасвим конкретно: да ће Украјинце, примера ради, мотрити кроз `шпијунку`, а удаљавати податке о Мемцима.

У суштини: да ће социјалне мреже морати да одређене земље бранити једне од других, односно – да ће Facebook бранити Саудијце од `ционистичке пропаганде`, а истовремено –Израелце од исламистичке „пропаганде“.

(ФОТО) НОВИ ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ ПУЦЊАВЕ У БЕОГРАДУ: Ишао улицом и пуцао у жене, две тешко ранио! Оружје ШОКИРАЛО и полицајце!

Ако дође дотле да `руска гарнитура` те америчке социјалне мреже почне да се бори против мешања америчких структура у руску политику – то ће бити баш смешно. Али, логика догађања је таква да се ни то не може потпуно искључити.

Ствар је у овоме. Глобалне социјалне мреже, овакве каквих их знамо, биле су створене за једнополарни сврет. LinkedIn — 2002-ге, Facebook — 2004те, Twitter — 2006-те, а Instagram — 2010-те.

Ово је комплетирало доминацију САД: ту су ударне групе бродова око носача авиона, ту су холивудски филмови, лосанђелеске и њујоршке филмске марке, а и силиконске социјалне мреже.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) КУДА ИДЕ ОВАЈ СВЕТ?! Најболеснији селфи који сте икада видели! Након што ово погледате, цео дан вам неће бити добро

Свет зато има само један избор. Или ће се америчке социјалне мреже сада покорити правилима која им се намећу, или ће то учинити касније.

Међутим ,развој ситуације је све кориговао, чак прилично брзо.

Прво се урушио „свет Фукујаме победиоца“ јер су се у међувремену појавиле нове силе које финим људима нису дозволиле ни да се обрачунају са неком тамо нелидбералном Сиријом.

Затим се нешто сломило у односима двеју половина Запада. И ево: ЕУ већ намерава да се ослободи долара.

Коначно, треће: државне елите различитих земаља су схватиле да је интернет такође ресурс и да и за њега вреди ратовати.

МИСТЕРИЈА ТРАЈЕ 17 ГОДИНА: Пронађена МРТВА У ШУМИ, осумњичена су тројица, један је признао, а НИКО НИЈЕ У ЗАТВОРУ. Ево зашто

Државе не само да се нису раствориле у неолибералној демократији, него и желе суверенитет над својим информационим простором.

Ми у Русији смо некада веровали да су они на Западу за лсободу и демократију, а сада нам је заувек јасно – да су они лицемери.

Кријући се иза борбе са лажима и `спољним деструктивним утиццајима` – они уводе директну цензуру и осујећују мисли које нису по вољи њиховим босовима. А још воде отворени информативни рат против наше земље.

Додик: Српска је неприкосновена, ако је цена да нестане БиХ, а остане РС – ја ту цену плаћам

Постоји мишљење да је такозвани `рат против Русије` – са Путиновим Хакерима, Отрованим Скрипаљима и Мученим Гејевима – у суштини и није примарно рат против саме Руасије.

Односно: да се води рат за контролу над националним медијским сферама.

Садашња ситуација је својеврсна мешавина анархије и окупације…

Државе истовремено журно подижу своје интернет-границе и гуше веб-анархију унутра. А пошто се грађанима никако не сме отворено саопштити да је слободи дошао крај – њима се говори да је дошло време да се штити њихова информативна слобода

А од кога? Па, од Руса.

Зато се и уводи комисија за надзор над слободом…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) МИЛОМИР МАРИЋ УЖИВО У ПРОГРАМУ БРУТАЛНО ПРОЗВАО СТОЈКОВИЋА: Он је за посматрање али не на стадиону! Уместо на клупи њега су држали у парку, па тај је ПОБЕГАО ИЗА ГОЛА када је видео Шаћирија

(ФОТО) АЛБАНСКИ СНАЈПЕРИСТИ СЕЈУ СМРТ ПО СИРИЈИ: Више од 100 екстремиста са КИМ и Македоније убија по Идлибу! Вођа групе Јашари на америчкој црној листи терориста!

ДОБРОМИРОВИЋ ЗА РТРС: Запад помера границе лицемерја!

Факти

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun