Интервју Политика Србија

У Сечњу пада власт?! Опозициони лидер Вукашин Баћина ексклузивно за Говори Србија

Већ дуже време локална самоуправа у Сечњу, у којој власт врше СНС И СРС је у жижи јавности захваљујући предводнику опозиционог деловања у граду и одборнику у Скупштини општине, Вукашину Баћини.

Вукашин Баћина је у више наврата јавно критиковао различите бахате потезе локалне власти почев од ненаменског трошења средстава из општинског буџета до узурпације општинске имовине, а посебно пољопривредног земљишта од стране неколико тајкуна блиских локалној власти.

„Време је да Сечањ дође у руке домаћина, да нашом општином руководи неко ко успешно брине и о свом домаћинству, неко ко уме да штеди и коме главна ставка нису репрезентације већ брига о грађанима. Општинска власт мора бити сервис свих грађана, а не сервис за неколикo бахатих функционера“, каже Баћина.

Како коментаришете писања неких медија о томе да ће доћи до преконпоновања власти у Сечњу?

– Општину Сечањ већ 12 година воде људи који су променили све политичке странке. Пре пар дана два одборника СРС су напустила коалицију са СНС и прешли у опозицију. Такође, јуче су и три одборника СНС прешла у опозицију, тако да СНС у Сечњу више нема већину. Нову већину сада чине НСП, СПС, СРС и део СНС.

Какве су реакције грађана на могућу промену скупштинске већине?

– Грађани са нестрпљењем очекују смену бахатог председника општине Сечањ, који је одговоран за ненаменско трошење 285.000.000 динара из буџета које је утврдио државни ревизор.

Шта би био ваш први потез уколико преузмете власт у општини?

– Прво бих уложио сву енергију да спасим Дом здравља Сечањ од затварања. У сваком селу доктор ће радити сваког радног дана и у дому здравља бих организовао да сваког дана долази по један лекар специјалиста. Отворио бих нова радна места и направио нови програм око издавања државног земљишта. Младима који остају да живе на селу дао бих на коришћење по 5 хектара земљишта на 10 година, а младим брачним паровима по 10 хектара без новчане надокнаде.

Извор: govorisrbija.rs

Оставите коментар