Политика Регион Србија

Саша Јанковић: У Поточаре треба долазити сваки дан

Саши Јанковићу се током посете Поточарима захвалила представница удружења такозваних сребреничких мајки због његовог труда да Србију оптужи за наводни геноцид у Сребреници.

Бивши кандидат за председника Србије и председник Покрета „Слободни грађани“ Саша Јанковић, данас је посетио Меморијални центар Поточари, положио цвеће и одао почаст муслиманским жртвама наводног ,,геноцида у Сребреници“.

Њега су дочекале представнице удружења такозваних сребреничких мајки и чланови Организационог одбора (ОО) за обележавање 22. годишњице наводног ,,геноцида у Сребреници“, директор Меморијалног центра Мерсед Смајловић и Алија Табаковић, председник Скупштине општине Сребреница.

,,Овде сам суочен с најтежим злочином за који српски народ није крив, али су за то криви појединци из тог народа“, казао је Јанковић.

На новинарско питање зашто свој долазак није уприличио за комеморацију 11. јула, казао је да у Поточаре треба долазити сваки дан, а не само 11. јула.

Јанковић се у ОО интересовао о припремама за комеморацију у уторак када ће бити клањана џеназа и укоп за додатни 71 ковчег наводних жртава наводног геноцида. О свим детаљима информисао га је председник ОО Ћамил Дураковић, казавши да је све спремно за комеморацију.

Представница удружења такозваних сребреничких мајки захвалила се Јанковићу на доласку и свему ономе што он у Србији чини како би убедио јавност да се у Поточарима догодио наводни геноцид.

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri