Извор: wikipedia.org
Регион

,,У нужди ПОЈЕДИ НЕВЕРНИКА“ – луди босански имам

Подстрекач атентатора по надимку ал-Босни је према најновијим сазнањима био иницијатор окупљања преко шифроване друштвене мреже "Телеграм", а својим пратиоцима је поручивао да је и канибализам оправдан

Аутор: Г. Чворовић

Истрага је дошла до нових шокантних детаља о босанском подстрекачу атентатора, познатом по надимку ал-Босни, после хапшења десет особа на територији Француске и Швајцарске, осумњичених да су, на његов наговор, спремали терористичке нападе.

Дошло се, тако, до сазнања, да је иницијатор окупљања преко шифроване друштвене мреже „Телеграм“ својим пратиоцима поручио да је, чак, дозвољено „појести неверника“ у случају крајње нужде!

Ал-Босни се, иначе, сам поставио за емира и око себе окупио педесетак присталица, које је хушкао да крену у терористички напад, приручним средствима, тамо где живе. Његови пратиоци су се листом налазили у Француској.

Учесницима дијалога се преставио као зналац ислама и тумач курана. Његове поруке, које је слао из франкофонског дела Швајцарске, у Француску, до којих је дошла истрага запленом рачунара, биле су препуне граматичких грешака.

Сазнало се и да је овај Швајцарац пореклом из Босне у радикални ислам прешао пре три године. Био је толико индоктриниран, да је на мрежу поставио фотографију свог малог сина, око чије главе је била везана застава Исламске државе.

Извор: Вечерње Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОПСАДА: САЈ и жандармерија окружили кућу у Новом Саду

Вашингтон наредио ,,Раша Тудеј“ да се региструје као страни агент до понедељка

Српски и амерички падобранци на заједничкој вежби?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun