Извор: pixabay.com
Uncategorized

У недељу класична музика у београдским кафићима

Камерни оркестар „Музикон“, у сарадњи са београдским локалима, организује 12. новембра „Дан класике“, са циљем измештања класичне музике из формалних оквира.

Током целог дана више од 30 београдских локала пуштаће класичну музику, а у некима од њих посетиоци ће имати прилику да слушају музичаре и уживо.

Организатори манифестације желе да на овај начин приближе класичну музику ширем аудиторијуму тако што ће грађани моћи да уживају у делима Грига, Бетовена, Равела и других у својим омиљеним кафићима и баровима.

У акцију су се укључили локали: „Запа бар“, Културни центар „Град“, „Строги центар“, „Бифе вентил“, „0.5“, „Блазнавац“, „Гастро бар 20/44“, „Кафе бар Дали“, „Џоли Роџер паб“, „Блуз и пиво“, „Кафе бар Перка“, „Љубимац“, „Никсон кафе“, „Идиот“, „Бифе Лозничка 8“, „Љубичица“, „Аутсајдер“, „Нормално место“, „Бирцуз“, „Гинерс паб“, „Степенице“, „Књигодром Тополска 18“, „Медуза“, „Базбад кафе“, „Зум арт кафе & фото студио“.

Дан класике је једна од активности које најављују нову концертну сезону камерног оркестра „Музикон“, која почиње 30. новембра у Коларчевој задужбини где ће се изводити дела Грига и Дворжака.

Камерни оркестар „Музикон“ је нови уметнички мултимедијални састав који промовише квалитет и креативност са посебним освртом на оригиналну промоцију и еманципацију свих аспеката концертног извођења, уз коришћење нових технологија у наступима.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Градски менаџер о реновирању Скадарлије

Кинески амбасадор: ,,За мене је Србија једна од најбољих земаља“

Брнабић: Сарадња са РС на врху листе приоритета

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu