mod.gov.rs
Uncategorized

У ФАП-у се лакше дише, свакоме по 6.000 евра

У прибојском ФАП-у се, најзад, лакше дише.

Одлуком Апелационог суда у Београду, комплексан и више пута пролонгиран завршетак поступка Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР) окончан потвдом правоснажности.

Сви дугови у износу од око 8,7 милијарди динара конвертирани су у акције овог некадашњег гиганта, чиме су се стекли услови да предузеће на здравим основама започне свој повратак на тржиште као део одбрамбене индустрије Србије.

РЕЗЕРВНИ ПЛАН ПРИШТИНЕ: Ево како желе да ставе тачку на своју одвојеност од Србије, ово мора да се спречи!

У свеобухватном поступку реорганизације уз помоћ Владе Србије, највећи повериоци, које су чинили углавном државни фондови, прихватили су конверзију потраживања, а поступком замене испуњења,пре две године, и регулисањем социјалног програма, држава је успела да регулише око 100 милиона евра дуга, чиме су девастирани ФАП и општина Прибој добили прилику да поново крену развојним путем без дуговања на здравим основама.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић изјавио је да је ФАП ослобођен 100 милиона евра дуга и да је радницима повезан стаж као и социјални програм.

(ВИДЕО) ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ ПИЛОТА ЦИА: Куле близнакиње нису срушили авиони, у питању је нешто много језивије

„Сваки радник ФАП-а добио је по 6. 000 евра, подељена су подстицајна средства за подстицање нових пословних активности бившим радницима од по 3.000 евра, а Прибој је добио слободну зону од 27 хектара површине где већ сада имамо закључених седам уговора са страним инвеститорима“, рекао је Рвовић за Тањуг.

Саветник директора Србо Каличанин каже да се тренутно ради програм 20 војних камиона. У ФАП-у се, каже, тренутно ради и 40 камиона за домаће и стране купце у различитим фазама, док су у току озбиљни преговори са купцима у Алжиру и Египту.

Лукашенко даје Србији још мигова и С-300?

„Тренутно се ради 20 возила, 1.118 погона 4×4 за Војску Србије. Првих 10 ће бити предато војсци у првој недељи децембра, а осталих десет до краја године. Иза тога, настављамо са монтажом, а елементи су у припреми за шест возила ДЛС која су за извоз“, истиче Каличанин.

У току ових радова у Фабрици је ангажовано константно око 270 радника, а по потреби, и складу са повећањем обима посла, ангажује се и већи број, по уговору о делу.

Помоћ Владе

У току поступка реорганизације Влада је уложила и 2,5 милиона евра у опрему и машине, како би ФАП могао да врши ремонт и производи возила за Војску Србије, до окончања поступка и планираног укључења ФАП-а у одбрамбену индустрију Србије, у следећој години.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Немачка хоће да командује евроармијом

Он је Џонатан, најстарија животиња на планети (ВИДЕО)

Испод Бањице цео један град

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri

Истакнуто