http://fakti.org
Европа Свет

У Данској ће се за „проруске ставове“ добијати до 12 година затвора

* Лист Berlingske већ упозорио дасе у затвору може наћи свако ко изјави да су антируске санкције штетне по Данску. Другим речима: ако каже да су америчке антируске санкције штетне по његову земљу

ПОСЛЕДЊИ ПОЗДРАВ ДИВИ СРПСКОГ ГЛУМИШТА: Преминула Милена Дравић

ДАНСКА је по много чему међу водећим западним земљама, али ни почему није прва. Сада више није тако.

Прва је пред доношењем закона који ће увести кривичну одговорност за „проруску позицију“.

НАПУСТИЛА НАС ЈЕ У ТИШИНИ, НЕЧУЈНО АЛИ ПОНОСНО, КАКО ЈЕ И ЖИВЕЛА: Овако је Милена Дравић провела своје последње дане…

Тај закон је пред изгласавањем у парламенту Данске, а пуни назив му је – Закон о мерама за борбу са операцијама психолошког утицања у изведби стране шпијунаже“.

„БОЉА СЕ УМЕТНИЦА РОДИТИ НЕЋЕ“ Колеге се опраштају од Милене Дравић! Срце ће вам пући од туге када прочитате поруке

Њиме се предвиђа до 12 година затвора за Данце чије се изјаве у време предизборних кампања буду разилазиле са позицијом власти. Нарочито ако те изјаве буду проглашене за „проруске“ и ако буду регистроване у време друштвених дебата или оквалификоване као „покушај утицања на доношење одлука“.

МИЛЕНА ЈЕ ОБОЖАВАЛА СВОЈ НАРОД: Одрекла се аутомобила да би непознатом дечаку ПЛАТИЛА ОПЕРАЦИЈУ! А ФРАНЦУСКУ водитељку гађала је таблетама када је ВРЕЂАЛА НАШ НАРОД!

Противници овог закона већ су упозорили да ће послужити застрашивању друштва јер ће омогућити да се за „страну (руску) пропаганду“ прогласе мишљења грађана која неће имати никакве везе са Русијом нити било којом другом земљом.

ОСТАЛИ СМО БЕЗ НАШЕ МИЛЕНЕ! Председник Вучић упутио телеграм саучешћа поводом смрти велике српске глумице!

Дански лист Berlingske оценио је да ће страх од проглашавања за „руског пропагандисту (агента, шпијуна…) многима у земљи запушити уста:

„Кривична одговорност може претити директору било које данске институције који замени прегорелу сијалицу у тоалету ако агент стране обавештајне салужбе претходно укаже да би ту сијалицу требало променити“,

МАЛИ ДУШАН КРЕНУО ЈЕ ДО РАДЊЕ КАД СУ ГА ПРЕСРЕЛИ СКИНХЕДСИ: Имао је само 13 година… Мајка није могла без њега, стално је говорила да ће бити с њим за рођендан, једне године тако је и учинила

После овог карикирања, исти лист је указао да се у затвору може наћи свако ко изјави да су антируске санкције штетне по Данску. Другим речима:  ако каже да су антируске санкције САД  штетне по његову земљу.

MИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Србија је данас поприште жестоке битке

У Данској је – као и у већини других западних земаља – свако кога су хтели да `обележе` и дискредитују последњих година био проглашаван сумњивца са проруском позицијом или симпатијама за Владимира Путина.

ЕКСПЛОЗИЈА У ФАБРИЦИ У НИШУ! Две особе тешко повређене!

Данска нема своје „тровање Скрипаља“ јер, напросто, није у главној улози, али зато има кривичну одговорност за „проруске ставове“, а ставове и мишљења који не буду по вољи извршне власти у време изборних кампања или јавних дебата.

У СМРТ ЗБОГ СЕЛФИЈА! Милош пао у амбис дубок 200 метара! ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ НА ТАРИ!

Овим путем се стиже до демофашизма.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Огласио се Пентагон: Нећемо јавно говорити о врсти оружја коју користимо у Сирији

Емир Кустурица: Када бих постао муслиман, молио бих се Богу на српском

(ФОТО/ВИДЕО) ОБРАЗ УЗ ОБРАЗ И НА ОНОМ СВЕТУ: Овако су се волели Милена и Гага! Далеко од светла рефлектора била је то љубав премала за ЈЕДАН ЖИВОТ

(ВИДЕО) НОВИ РУСКИ ШАМАР САД: Подаци министарства финансија изненадили и највеће оптимисте! САНКЦИЈЕ ДОЖИВЕЛЕ ПОТПУНИ КРАХ

ИВИЦА ДАЧИЋ: Волео бих да имам противкандидата, али тај мора да изађе са политиком другачијом од моје! Ако изгуби, мораће да оде!

fakti.org

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri