Uncategorized

У Београд стиже Фронтексов официр за везу за читав западни Балкан

Директор ФРОНТЕКСА (Агенције ЕУ за европску и обалску стражу) Фабрис Леђери је у разговору са новинарима Политике обелоданио да ће у Београду бити успостављена канцеларија официра за везу ове важне европске агенције.

,,Са српским властима смо се договорили да у Београду почне да ради Фронтексов официр за везу који ће да буде одговоран за цео западни Балкан, а радиће овде у просторијама Делегације ЕУ“, саопштио је Лађери који је данас у службеној посети Београду. Како је објашњено, овај чиновник Европске Уније ће поседовати дипломатски имунитет.

Леђери се иначе састао са министром одбране Александром Вулином, министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић, министром полиције Небојшом Стефановићем и министром за рад и социјалну политику Зораном Ђорђевићем.

Упитан о највећим изазовима Фронтекса, Леђери је одговорио да је главни изазов ситуација на централном Медитерану. Према његовим речима, од 1. јануара ове године више од 85.000 људи је стигло из Либије на италијанско копно. Фронтекс иначе поседује 1250 службеника из земаља Шенгена, а у стању је да их размести на било којој европској граници у року од 5 дана.

Извор: Говори Србија, Политика, Данас

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

РЕВОЛУЦИОНАРНО: Војска САД тестирала ласерско оружје невероватне брзине и прецизности (ВИДЕО)

У ,,минићу“ усред Саудијске Арабије: Шта ће бити са овом девојком? (ВИДЕО)

Јужна Кореја позвала Северну Кореју на преговоре

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu