Политика Србија

ТУЖНА ИСПОВЕСТ КОСЕ КОШЕВИЋ: Кфор је убио мог сина само зато што је Србин! Пуцали су му у главу и прегазили тенком! ВРАТИЛИ СУ НАМ ГА У САНДУКУ ТЕК ПЕТОГ ДАНА!

Коса Кошевић (70), која је са петочланом породицом из Бенковца у Хрватској избегла у околину Зубиног Потока каже да је остала без два детета и супруга, али и без куће и свега што су имали и годинама стицали.

А сада, овде у избеглиштву, са два преостала сина живим живот недостојан човека, без помоћи, докумената, без ичега. Нико нас више готово и не обилази. Да сврати и упита имамо ли шта за храну и јесмо ли живи – прича Коса и додаје да је . им је избеглиштво донело још веће патње и недаће.

(ВИДЕО) ГОЛ ЗА НЕВЕРИЦУ! Да ли је ово најлепши гол у историји фудбала!?

– Дошли смо на Космет и првих петнаестак дана били смо у баракама код језера Газиводе. Иако смо лежали на душецима, на поду, барем нисмо више били гладни – прича Коса док седи на кревету у једној просторији викендице која им је додељена као принудни смештај.

– Најстаријег сина Душка (45), који је и по избеглиштву радио као војно лице у Куршумлији, убили су ми 1999. године дански војници Кфора. Дошао је да нас посети и првог дана, негде између села Угљара и Вараге, зауставили су га војници Кфора и легитимисали. Тада су му рекли да ће га убити ако га поново буду видели, а то су и учинили наредног дана, када је кренуо да купи неке намирнице. Засметао им је само зато што је Србин. Чула сам касније да су му прво пуцали у главу, а потом га прегазили тенком – са сузама у очима прича Коса за Вечерње новости.

СВИ ДЕТАЉИ ЛИКВИДАЦИЈЕ АРКАНОВОГ УБИЦЕ! Изрешетан на семафору, 100 метара одатле чекао га САРАДНИК ИЗ „ЗЕМУНСКОГ КЛАНА“!

Он анаводи да су јој сина држали четири дана мртвог и тек петог дана га вратили породици у сандуку и да је од туге за братом и уморна од избегличког живота, марта 2013. умирла њена ћерка Милка (45), која није могла да се помири са братовљевом смрћу.

– Милка је преминула због срца у нишкој болници и тамо смо је и сахранили – све успореније прича Коса своју мучну исповест. Пре три године умро јој је и супруг Јован (71), а она са синовима, Слободаном (41) и Златком (31) наставља, каже, мученички живот.

ШТА СЕ КРИЛО ИЗА БОЈАНИНОГ ОСМЕХА КОЈИ НИЈЕ СКИДАЛА С ЛИЦА? Стручњаци кажу – ОВО СУ ЗНАЦИ УПОЗОРЕЊА!

Како је рекла за Новости осим избегличких легитимација још немају ни српска ни хрватска документа.

– Иако су нам многи обећавали помоћ око прибављања српских докумената, све се, нажалост, завршавало на обећањима. Данима сам одлазила код председника Општине Зубин Поток, који је упознат с нашом ситуацијом, а и повереник за избеглице у овој општини нас све ређе обилази – прича Коса.

СПРЕМАЈУ ЖЕСТОКУ ПРОВОКАЦИЈУ: Злочинца у централну Србију позвао „илегалац“

Представници Општине претходних дана нису одговарали на телефонске позиве репортера „Новости“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) МАРС ОКОВАН ЛЕДОМ: Ово је прва слика залеђене Црвене планете

(ВИДЕО) ХРВАТ НА КЛУПИ СРБИЈЕ: Свестан сам да ће ме моји прозивати, али брига ме за то

САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД РУМЕ: Поврђено више особа, велики застој на путу

НАДАЛ РАЗБИО НОВАКОВОГ ЏЕЛАТА! Клижан пружао отпор само један сет

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Wed
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat