Србија Хроника

ТУЖИЛАШТВО СЕ ЖАЛИЛО: Организатор убиства Николе Бојовића је ОСЛОБОЂЕН због ових пропуста?

ПЕДОФИЛ ИЗ КРАГУЈЕВЦА НАСТАВЉА ДА ПРЕТИ СИЛОВАЊЕМ ПО ФЕЈСБУКУ! НАДЛЕЖНИ ЋУТЕ!

Специјални суд ослободио је Милоша Делибашића, нећака Слободана Шарановића, организатора убиства Николе Бојовића и Милоша Видаковића, јер је нетачно проценио да су искази сведока сарадника Милоша Војновића дати из освете Делибашићу.

То су главне смернице обимне жалбе коју је Тужилаштво за организовани криминал упутило Специјалном суду, пише Блиц.

(ФОТО/ВИДЕО) ПОБЕДИЛА ЈЕ У ИДОЛУ ПРЕ 14 ГОДИНА, А ОНДА НЕСТАЛА СА СЦЕНЕ: Ево како данас изгледа Цвета Мајтановић!

Подсећамо, један од главних доказа за убиство Видаковића и Бојовића било је сведочење Милоша Војновића, ортака Милоша Делибашића, организатора убиства, у ком се до детаља описује како су текле припреме за ове бруталне ликвидације и ко су починиоци тих убистава.

Суд је, међутим, исказ Војновића – који је сам признао да је убио Милоша Видаковића у Будви – узимао крајње селективно, наводи се у жалби тужилаштва.

НАУЧНИЦИ ШОКИРАЛИ ЈАВНОСТ: Постоји живот после смрти

Тако се у жалбеном решењу, између осталог, наводи да је суд пропустио да прихвати исказе бројних других сведока који у потпуности потврђују исказ Војновића. С тим у вези, суд је у односу на Војновића практично занемарио исказе једне од мета Шарановићевог клана – оштећеног Владимира Јовановића званог Влада Јапанац, као и полицијског инспектора П. К., али и још једног сведока који је био веома близак Видаковићу, који потврђују исказ Војновића.

(ВИДЕО 18+) ГОЛА ПЛАВУША НА ПУМПИ КУПОВАЛА ПИЋЕ, АЛИ СУ СВИ ГЛЕДАЛИ С КИМ ЈЕ БИЛА У ДРУШТВУ: Због овог снимка је један судија остао без посла

Тужилаштво указује и на то да је Делибашић више пута тражио од Војновића да повуче исказ и признање кривице, а одбио је да се с њим суочи очи у очи у судници Специјалног суда.

Такође, и судски вештаци који су процењивали понашање Војновића рекли су да он није дао исказ као чин освете („анимозитета“, како то одбрана каже) према Делибашићу.

ГРОМ УБИО ЖЕНУ ДОК ЈЕ БРАЛА ШЉИВЕ, МУЖ ЛАКШЕ ПОВРЕЂЕН: Несрећа код Прокупља

Тужилаштво се у жалби пита и ово: ако Војновић није убио Видаковића по наредби Делибашића и Шарановића – који је други мотив убиства? Војновић и Видаковић нису били у сукобу, што су потврдили и сви сведоци, укључујући и девојку убијеног Видаковића, која није препознала егзекутора.

С друге стране, суд није прихватио Војновићеве исказе који јасно указују на везу између Делибашића и Шарановића, поготово оне у којима Војновић јасно каже да је Делибашић Шарановића звао „ујаком“. Он, такође, открива и да је убиство Бојовића наручено као део освете за убиство Слободановог брата Бранислава за које је породица кривила Бојовиће.

СКАНДАЛОЗНО! НЕЧУВЕНА ОДЛУКА ЦРНОГОРСКОГ ТУЖИЛАШТВА: Подигли оптужницу против Саре Видак! Саслушали 5 сведока судије Јелене Станишић, а ниједног одбране!

Исказ Војновића у случају убиства Николе Бојовића показао се као истинит, али ни то није било довољно суду да га прихвати као потпуно кредибилног сведока.

„Глок“ у парку

Исказ сведока Војновића баца светло на комплетни историјат убиства брата Луке Бојовића и крваву вендету која је трајала (можда и даље траје) између две породице. Најпре, Војновић каже да је Ратку Кољеншићу – једном од осуђених за организацију убиства Бојовића – предао пиштољ „глок“ у парку на Вождовцу, у склопу припрема за убиство Лукиног брата.

(ФОТО) КРСТАЈИЋ САОПШТИО СПИСАК: Нема Миливојевића, Стојковића, Ивановића, а ту су…

Суд, такође, занемарује и исказе Војновића који каже да је група планирала убиство Николиног егзекутора Саше Цветановића Пит Була, након што је овај затражио још новца поред оног који је већ добио за убиство Бојовића.

(ВИДЕО) ХАОС У НОВОМ САДУ: Хапшење насред улице!

Тужилаштво оцењује да је убиство убице логично и очекивано у деловању оваквих криминалних гангова, посебно након што су сазнали да је његово лице снимљено на сигурносним камерама у тренутку убиства.

(ФОТО) КРСТАЈИЋ САОПШТИО СПИСАК: Нема Миливојевића, Стојковића, Ивановића, а ту су…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОПАКА БОЛЕСТ И ДАЉЕ УЗИМА ДАНАК: Четири особе умрле од грознице Западног Нила у последњих недељу дана

БЕЗОБРАЗЛУК ПРИШТИНЕ! Косово ће од Србије захтевати заостале пензије и РАТНУ ОДШТЕТУ!

ПАЖЊА! УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО! ОБЈАВЉЕН СНИМАК УДЕСА У БЕЧИЋИМА: У овој несрећи Милош из Србије изгубио је живот, а његова вереница Снежана је тешко повређена!

ПОГИНУО МУШКАРАЦ (73), СА ФРЕЗОМ СЛЕТЕО С ПУТА: Несрећа код Гаџиног Хана

Русима током тестирања НЕСТАО НЕВИДЉИВИ НУКЛЕАРНИ ПРОЈЕКТИЛ, нико не зна где је, могућа КАТАСТРОФА!

Извор: Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun