Printskrin
Свет

ТУРЦИ ОТКРИВАЈУ: Српски Канвас започео „Арапско пролеће“! Срђа Поповић као продужена рука САД-а на северу Африке!

У опширној анализи турског дневног листа „Хуријет“, српска организација „Канвас“, некадашњи „Отпор“, који води српски политиколог и познати политички активиста Срђа Поповић, наводи се као једна од организација која је спроводила такозвано "Арапско пролеће".

Наиме, „Хуријет“ пише текст о књизи турског аутора који је спровео истраживање у Каиру о „позадини арапског пролећа“. У питању је књига „Да ли нас Бог жели?“ аутора Онура Синана Гизалтана.

Гизалтан кроз своје истраживање показује да је „америчка рука“ била дубоко умешана у сва дешавања током арапског пролећа, а посебно у дешавањима у Египту.

Ахмед Махир и Мухамед Адел, египатски активисти, како пише „Хуријет“, јавно су сведочили о томе да су обучавани у америчком Алберт Ајнштајн Институту, као и да су касније примали обуку од стране српске организације „Канвас/Отпор“.

Они су знања, по њиховим сопственим речима, добијена од Канваса примењивали током немира на Тарир тргу у Каиру, наводи Гизалтан у својој књизи.

Организација „Канвас“ и Срђа Поповић, у више наврата су оптуживани за сарадњу са америчким обавештајним службама и маскираним фондацијама Беле куће. Тако је и популарни Викиликс још 2013. године објавио информације тврдећи да је Срђа Поповић један од припадника „америчке агентуре“, те да је кроз сарадњу са „Стратфором“ финансиран од стране НДИ, НЕД и других широко познатих америчких полу-обавештајних фондација.

У самој Србији, Срђа Поповић је означен као експонент ЦИА још из времена деловања Отпора за који је са неколико страна, па и од стране ФБИ-а, потврђено да је организација направљена и финансирана од стране Вашингтона, те да је рад Отпора и Зорана Ђинђића координиран из Будимпеште кроз рад специјалног оперативног центра ЦИА.

Извор: komersant.rs, Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ухапшене пироманке из Далмације: Палиле смо јер тамо живе Срби!

ОТКРИВЕНЕ НОВЕ МУЋКЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НОВИ БЕОГРАД АЛЕКСАНДРА ШАПИЋА

Српске дипломате од четвртка у Скопљу, Дачић и Димитров у петак у Нишу

РАЗГОВАРАЛИ ВУЧИЋ И ЗАЕВ: Ево шта су се председник Србије и премијер Македоније договорили

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri