medictionary.ru
Свет

ТУРСКА: Преко 500 руских туриста се жалило да им је лоше!

МОСКВА, 11. август - Роспотребнадзор је добио од Руса, који одмарају у Турској, преко 500 жалби на погоршање здравља, стоји на сајту Роспотребнадзора.

Жалбе су примљене на ,,црвену линију“ коју је отворио Роспотребнадзор у вези са извештајима о појави Коксаки вируса.

,,Случајеви обољевања су забележени у хотелима у градовима Сиде, Алања, Белек, Кемер и други. У највећем броју случајева, оболела су деца узраста испод 14 година.“ – преноси Роспотребнадзор.

Раније су медији писали да у Турској расте број туриста оболелих од Коксаки вируса (једна од ентеровиралних инфекција). Десетине туриста су наводно приморане да прекину свој одмор пре времена. Министарство здравља у Турској је ове извештаје назвало ,,спекулацијама“.

Роспотребнадзор је 7. августа послао у Анкару захтев за званични извештај о епидемиолошкој ситуацији у одмаралиштима, али одговор још увек није добио. Поред тога, Роспотребнадзор заједно са Ростуризмом сматра небезбедним услове у Анталији за здравље руских туриста.

Вирус Коксаки је вирус у РНК. Углавном се манифестује лошим радом црева, дијарејом, општом интоксикацијом и карактеристичним осипом. Период инкубације траје од четири до седам дана. Ток инфективног процеса је у целини прихватљив, али се дешавају и случајеви погоршавања.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ауторски: ,,Председник Србије признао шта му раде због Русије. Како можемо помоћи“

Коме смета најављена Декларација о опстанку српског народа? (ВИДЕО)

Влада Македоније предложила увођење албанског као другог званичног језика

ОТРОВНА ЈАЈА СВЕ БЛИЖЕ СРБИЈИ: Тона јаја загађених инсектицидом пронађена и у Румунији

ГРАЂАНИ ИЗГЛАСАЛИ: Београд добија Булевар хероја са Кошара

 

Оставите коментар