wikimedia.org
Србија Хроника

ТУГА У ЖАБАРИМА! КОМШИЈЕ У ШОКУ ЗБОГ БЕБА СТРАДАЛИХ У ПОЖАРУ: Имали су само то двоје дечице, а сад остадоше и без њих

У селу Породин код Жабара у суботу се догодила незапамћена трагедија, кад су брат и сестра, стари три и годину дана, изгорели у пожару у породичној кући, пише TPK news.

У питању су брат и сестра, који су страдали у једној од соба, док су били без наџора родитеља. Неки мештани са којима смо разговарали кажу да се мајка у то време налазила изван куће, у штали, где је отишла да нахрани стоку.

„Још увек не знамо како се све то десило. Неки причају да су у соби биле укључене новогодишње лампице, које су изазвале пожар, јер је дошло до кратког споја. Прича се и да је у соби био неисправан шпорет и да се он запалио. Кад је мајка ушла у собу у којој су деца боравила, видела је само густи дим, па је отрчала по помоћ код комшија. Нажалост, док су стигли ватрогасци, било је већ касно, деца су преминула“, испричали неки мештани Породина.

ЧЕСТИТКА ЗА НОВУ ГОДИНУ: Ево којим речима је Шојгу честитао празнике Вулину

Родитеље страдале деце у селу ретко ко боље познаје, јер није реч о мештанима, већ о досељеницима. Отац страдале деце Мартин Ј. је родом из Свилајнца а његова жена Милица М. родом из Јагодине.

„Они су у Породин дошли пре неколико година, јер је Мартина усвојио деда Мира, да би они бринули о њему, пошто са својим биолошким сином није био у добрим односима“, причају мештани Породина.

У време страдања деце, њихов отац Мартин није био у селу и тек касније је сазнао за трагедију.

„Он је рано ујутру отишао у брда, да сече дрва, јер је тако издржавао породицу, пошто му жена не ради. Имали су само то двоје деце због којих су се мучили, а сад остадоше без обоје“, кажу мештани.

Ексклузивно: Дачић открива пет спољнополитичких изазова Србије у 2018.

Како су нам мештани Породина испричали, ватрогасци из Жабара на лицу места стигли су одмах 10 минута након позива, а њима су у помћ притекли и ватрогасци из Пожаревца, међутим, тела деце су пронађена тек након угашеног пожара.

По налогу заменика основног јавног тужиоца у Пожаревцу, тела настрадале деце пренета су на обдукцију у пожаревачку Општу болницу, како би се утврдио тачан узрок њихове смрти.

Пошто је истрага још увек у току, није познато како је дошло до ове трагедије и шта је узрок пожара. Током истраге требало би да се утврди и одговорност родитеља, уколико је тачно да су деца у тренутку трагедије била без њиховог наџора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРВЕ ЖРТВЕ ДЕМОНСТРАЦИЈА У ИРАНУ, током ноћи убијено двоје

Тужилаштво БиХ упутило жалбу на ослобађајућу пресуду Орићу

Пет саобраћајних несрећа у Београду, петоро лакше повређено

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
28°
Tue