alo.rs
Политика Србија

ТУГА: Једини Србин у цркви – на Видовдан!

Откако је на Видовдан 1999, спасавајући главу, физички отишао из родног града, народни посланик Дејан Раденковић се у Приштину враћа све чешће. Али је на Видовдан увек у граду у којем се родио и за који га везују успомене из детињства и младости.

СКАНДАЛ: Раде Шербеџија ухапшен у Калифорнији!

– Обавезно посетим Цркву Светог Николе и запалим свеће… Свака молитва у овом храму донесе више оптимизма, нову наду и охрабрење о постојаности вере. Растужио ме је свештеник кад ми је рекао да сам први који је данас ушао у цркву. Моји пријатељи из детињства, без обзира на то које су вере и нације, овог Видовдана били су забринути за будућност.

ОТКРИВАМО КОЈА ЈЕ ШЕСТА ПО РЕДУ ДРЖАВА ПОВУКЛА НЕЗАВИСНОСТ ТЗВ. КОСОВА!

Сви осећају да се примиче тренутак решавања такозваног косовског питања, али сам стекао утисак да се некако сви прибојавају могућег решења. Страхују од тога да ће одлуке великих сила, од којих, како кажу, све зависи, бити на штету и Срба и Албанца. А можда ће и елиминисати сваку наду у неки облик заједничке будућности. Сви се слажу да се брза решења никада нису примала на Косову и да су српско-албански односи много компликованији него што чиновничка логика такозване међународне заједнице може да разуме – каже Раденковић за „Ало!“.

ВИДОВДАНСКО ЧУДО Српкиња, која се породила са сестрином материцом, добила дечака и дала му ЈЕДИНО ИМЕ КОЈЕ ЈЕ МОГЛА ДА МУ ДА!

– Сад, после две деценије, у Приштини говоримо отвореније о рату, сукобима, злочинима. Дружим се с људима који нису починили злочине и искрено говоримо о злу које је, верујемо, остало у прошлости. Знамо да је Приштина одласком Срба изгубила важан део душе. Волим овај град више због емоција и атмосфере, него због географије, а највише због људи. И оних који су остали и оних који су отишли. И то је град у који се враћам – каже Дејан Раденковић.

ДОСТА ФОЛИРАЊА, БРЕ: ЕВО ЗАШТО СМО КИВНИ НА ОРЛОВЕ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕОЧЕКИВАНО: Признаје ли Трамп да је Крим део Русије?

(ВИДЕО) ПОТОП У НОВОМ САДУ! Снажан пљусак изазвао ХАОС на улицама, аутомобили стали камионџија БЛОКИРАН У ВОЗИЛУ, у Футогу човек ПЛИВА УЛИЦОМ!

(ВИДЕО) ЈЕДИНИ СНИМАК САХРАНЕ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Погледајте како је светски геније испраћен на вечни починак!

(ВИДЕО) У СРБИЈИ БОГ, У ЕГИПТУ САЛАХ: Бесни навијачи Фараона после бламаже у Русији опколили кућу звезде Ливерпула, а оно што се након тога догодило СВЕ ЈЕ ОСТАВИЛО У ЧУДУ

Лавров: Ако не буде поништена одлука о ОЗХО, дани организације су одбројани

Спрема ли се заплет да Приштина распише референдум

НЕМАЧКА ПОСТИГЛА ДОГОВОР СА ГРЧКОМ И ШПАНИЈОМ: Италија одбила договор

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu