http://milosevic.co
Политика Србија

ТУЂМАНОВ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО КАКО ЈЕ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ ПРЕЖИВЕО АТЕНТАТ! Ево ко је стајао иза њега!

Сумњива саобраћајна несрећа, која се сматра првим покушајем атентата на Слободана Милошевића, десила се 3. јануара 1988, на аутопуту Загреб - Београд, када су на аутомобилу, тада председника ЦК Србије, пукле обе задње гуме, шаљући аутомобил у јаругу.

ОГЛАСИО СЕ БРАТ ПРЕТУЧЕНЕ ДЕВОЈКЕ: Пробијено јој је плућно крило, нисам могао да је препознам, а ОНДА САМ СЕ СЛЕДИО!

Милошевић је задобио лакше повреде и већ сутрадан се нашао на послу. СУП Београда је утврдио да су гуме биле „дотрајале и да је нестручно урађена пнеуматика“.

Возач, син Марко и Мира били су, како је рекао доктор, „угрувани“, а Слободан је имао најозбиљније повреде – ране на нози биле су дубоке, али нога није била сломљена…

(ФОТО) ВУЧИЋ: Хвала Гренади на подршци суверенитету Србије

Јосип Манолић, кључни Туђманов обавештајац тог доба, испричао је детаље тог атентата за хрватске медије.

– У тој причи ми нисмо били главни актери – рекао је Манолић, па додао:

НАПАЛИ ГА НОЋАС МЕТАЛНИМ ШИПКАМА! Наш познати политичар претучен пред женом и децом!

– Био је то план босанских тајних служби, а наше су, само неки њени делови, на одређен начин имале у томе удела, све док Милошевић није осетио да се нешто догађа па је протествовао код Туђмана… Покушај атентата догодио се кад је пукла гума на возилу у којем се налазио. Била је то порука да постоје и снаге које га не желе као вођу… Центар припрема тог атентата био је у Србији, а главни актери су били из радикалне опозиције којој је Милошевић сметао.

НАПАД У БАТАЈНИЦИ: Тукао старца па му отео 50.000 евра

– Српска служба је нањушила да се нешто спрема. Као и свака таква служба, бринули су се за шефа и чували га, али нису успели сазнати ко му међу њима тачно ради о глави. Били су то људи из његове најближе околине. Тога дана кад је Милошевићу експлодирала гума на аутомобилу, ја сам био у Загребу. Истим каналима којим сам до тада комуницирао, до мене је дошла вест о покушају атентата. Пре покушаја атентата председник Туђман и Милошевић су разговарали и у том разговору Милошевић је Туђману дао до знања како зна да се на њега спрема атентат. Рекао му је да зна да има непријатеље у својој ближој околини. Туђман му је кратко и јасно узвратио: „Ми не учествујемо у тој акцији!“. Због сазнања које смо имали Туђман ме послао у Грац да кажем Радовану Караџићу и Кољевићу да смо чули шта се спрема. Чекао сам да састанак заврши и, кад смо изашли из зграде, повукао сам Караџића у страну и у четири ока му шапнуо шта ми је наложио председник Туђман. Он је кратко узвратио: „Већ смо обавештени“. Верујем да су после сазнали ко му је и како сместио – присетио се Јосип Манолић ове епизоде.

(ВИДЕО) Тифани Трамп напустила Србију!

Мира Марковић: Било је то овако!

О том догађају, писала је и Милошевићева супруга Мирјана у мемоарима објављенима пре три године „Било је то овако“.
– Пре него што је пала ноћ, у неколико километара експлодирале су обе задње гуме на колима којима смо се враћали кући… Аутомобил је слетео с пута, с кровом на земљи. Слободан је с предњег седишта питао мене и Марка јесмо ли живи… Ни онда, ни касније, нисам знала како смо изашли кроз једва отворен прозор. Док стојимо поред слупаног аута, возач и нас троје, поцепани, живи и још нас ништа не боли, све из кофера расуто по снегу, ја гледам своје хаљине и ципеле, у снегу и мраку, и питам Слободана где је мој цвет из косе. Он га тражи погледом и каже ми да је ту и да не бринем. А у ауту још увек ради касетофон, кроз ноћ, над ливадом, у снегу, и даље се чује песма: „Цветови бели, цветови плави, у твојој коси“… Та надреална слика трајала је десетак минута.

(ВИДЕО) Објављен снимак хапшења нападача!

Мира Марковић потом описује како су породицу Милошевић евакуисали с места атентата.
Мира је покушала да стопира неколико аутомобила, али се нико није заустављао.
Успела је тек с једним аутобусом, који их је одвезао у болницу на Бежанијској коси.

ЕКСКЛУЗИВНО! ПРОЦУРИЛО СРАМНО ,,РЕШЕЊЕ“ ДВЕРИ ЗА КОСМЕТ: ПОГЛЕДАЈТЕ ЧЕГА СУ СЕ ДОСЕТИЛИ!

РАДОВАН КАРАЏИЋ СЕ ВРАЋА У СРБИЈУ?! Долази 20. марта и то као СЛОБОДАН ЧОВЕК!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Чепурин прокоментарисао приштинску платформу

Ђурић: Све више потврда да иза убиства Оливера Ивановића стоје…

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК: Пуцњава, беживотна тела на гомили, крв свуда…

КУКАВИЦА! ИЖИВЉАВАО СЕ НАД ДЕВОЈКОМ, ПА ПЛАКАО И КУКАО НА САСЛУШАЊУ!

ХАРАДИНАЈ ПОЛУДЕО: СРБИ ДА ПРЕСТАНУ УЗИМАТИ ОРУЖЈЕ ОД РУСА па ћемо размотрити УКИДАЊЕ ТАКСЕ!

ТАЧИ ПРЕТИ: Одговорићемо Србији војском и полицијом као права држава!

Србија Данас

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
19°
Sun
19°
Mon
12°
Tue
10°
Wed