Фото: facebook
Регион

ТУЧА У НИКШИЋУ: Хулигани претукли либијске пилоте

Три либијска међународна студента нападнута су у петак у 3.30 док је један полазник школе Ервејз авијејшн академије брутално претучен, саопштено је из те академије.

Како се наводи у саопштењу, излазећи из ноћног клуба „Дајмонд“ у ком је био са двојицом колега, студент је нападнут. На њега је насрнуо Никшићанин између 20 и 30 година пијан и агресиван, који је био у групи са још неколико другова. Они су износили претње на рачун муслимана, те и студената, да су они светски терористи, истичући да мрзе муслимане.

 Министарство унутрашњих послова Црне Горе саопштило је данас да је полиција идентификовала четири особе из Никшића, осумњичене да су у суботу рано ујутру нанеле лакше телесне повреде држављанима из Либије.

Према наводима МУП-а Црне Горе, службеници ЦБ Никшић су, одмах по сазнању за догађај, идентификовали поменуте четири особе из Никшића.

Реч је о М.Ћ (27), Д.Б (20), Л.К (21) и С.М (18), од којих је узета изјава у службеним полицијским просторијама.

Изјава је узета и од три особе из Либије, у присуству преводиоца.

У саопштењу МУП-а се наглашава да је о свему упознат надлежни државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Никшићу и да су тужиоцу, између осталог, достављене и изјаве свих седам учесника догађаја као и снимак са видео надзора у близини места догађаја.

Тужилац се изјаснио да нема елемената кривичног дела, чије се гоњење предузима по службеној дужности.

Сходно томе, против четири особе из Никшића је Суду за прекршаје поднета прекршајна пријава из Закона о јавном реду и миру, наводи се у саопштењу.

Нападнути студент је ударен песницом и примљен је у хитну помоћ у Никшићу, одакле су га послали у Подгорицу на скенер главе, службеним амбулантним колима Болнице Никшић.

– Ми нисмо терористи. Дошли смо у Црну Гору да се школујемо и сада смо забринути за нашу безбедност – рекао је један од студената.

Петар Гломазић, директор базе Ервејз авијејшн академије у Црној Гори, рекао је да је више него непријатно изненађење чињеница да су њихови студенти, који су стипендисти либијске владе, и који се у Црној Гори школују за пилоте, нападнути у Никшићу у ноћи између петка и суботе.

– Један од њих је због задобијених удараца био у несвести и живот му је био угрожен због гушења језиком. Студенти су нападнути из чиста мира, а повод нападачима била је њихова верска и национална припадност. Овај напад представља расистички чин који наноси огромну штету не само нашој академији већ и целој земљи. Овакви поступци морају бити строго кажњени и онемогућени убудуће – наводи Гломазић.

Из ове високошколске институције додају да ће предузети све што је у њиховој моћи да се догађај прикаже у правом светлу, и да се све у вези са тим и адекватно процесуира.

НЕПРИХВАТЉИВО

Студенти су тек седам дана у Никшићу и зато изражавам забринутост шта можемо да очекујемо у наредних годину дана до краја њиховог школовања. Ми радимо на промовисању и позиционирању Црне Горе као сигурне и стабилне државе и овакви инциденти једноставно нису прихватљиви – истакао је Тед Кабут, глобални директор Ервејз авијејшн академије.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Да ли је књигу која не стари написао сам ђаво? (ВИДЕО)

Дачић: Србија би могла да промени став о имену Македоније

ПУТИНОВА ПРОВОКАЦИЈА: Оvo je нови амбасадор Русије у Америци

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon