Printscreen, youtube.com/Mike Brewer Motors
Друштво Србија

ТРЖИШТЕ АУТОМОБИЛА У СРБИЈИ: „Бесне“ машине купујемо за кеш, за „нижу“ класу дижемо кредите

Сваки шести нови аутомобил у Србији спада у категорију "луксузних" а купци их, уколико се не ради о флотним продајама, у великој већини купују за кеш! Јефтинији аутомобили претежно се купују на рате, кроз кредите и лизинг.

НАТО ТРУНЕ ИЗНУТРА! Војници неће да учествују у интервенцијама по свету, хиљаде отказује послушност, а крију се у само две земље на свету

У Србији је за протеклих девет месеци, према подацима Српске асоцијације увозника, продато 23.328 нових возила. Од тога 19.400 су путничка, а 3.928 су такозвана „лака комерцијална возила“. У премијум, односно скупоценом сегменту, продато је више од 3.000 аутомобила, међу којима има и оних скупљих од 300.000 евра.

(ВИДЕО) СТРАВИЧАН ПОРОДИЧНИ ЗЛОЧИН У СЕЛУ ЦРВЕНА ЈАБУКА У ОКОЛИНИ УБА: Убио жену из љубоморе, па се обесио!

– Огромна већина лаких комерцијалних возила је купљена на лизинг, према проценама свако четврто, што је сасвим разумљиво јер се ради о возилима која претежно користе мања предузећа и приватници – каже, за „Новости“, један продавац из познате београдске ауто-куће. – На лизинг се пазаре и аутомобили из сегмента „флотне продаје“, а од десет возила из наше „премијум“ понуде седам-осам се купи за кеш.

(ВИДЕО) Инцидент над Црним морем: Амерички авион се опасно приближио, РУСИ РЕАГОВАЛИ

Куповина возила на кредит у Србији је чини се никада лакша. Нема ауто-куће која у сарадњи са неком пословном банком не нуди „најповољније услове на тржишту“. Учешће за зајам у еврима је 30 одсто, али је кредит често и бескаматни. Код динарских кредита нема учешћа, а камата може бити фиксна или варијабилна уз могућност кредитирања и на 84 месеца.

(ВИДЕО) Старица лежала на улици 21 сат: Ево шта се крије иза шокантног снимка који се шири друштвеним мрежама

Wikimedia

(ВИДЕО) ЂУКАНОВИЋ ПРЕДСТАВИО ЕКОНОМСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Црна Гора преферира само један тип ИНВЕСТИТОРА, неће моћи да уђе свако са парама!

Неке ауто-куће нуде и бескаматни кредит на три године и кажу да су и сами изненађени одзивом купаца. Иако и то практично значи да за возило које кошта, на пример, 15.000 евра сваке године, мора да се „искешира“ по пет хиљада.

ПРВИ ПУТ У НИШУ Нишки доктори и хирург из Шпаније извели КОМПЛИКОВАНЕ ОПЕРАЦИЈЕ на кичми о трошку државе, пацијенти одушевљени

Иако, наравно, не желе да причају о својим купцима, који без проблема изваде из новчаника, за просечног српског возача, баснословне суме новце, сви продавци подсећају на Београдски аутомобилски сајам на којем је пролетос неколико естрадних звезда у једном дану купило „теренце“ вредне 140.000 евра – за кеш.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Деца се плашила мрака па спавала са упаљеном свећом, а онда је ПЛАМЕН ЗАХВАТИО ЦЕЛУ КУЋУ

Лавров: ЕУ изгубила 100 милијарди евра „у рату“ са Русијом

Овако се НЕ СЛАВИ крсна слава! Срби, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Сви то радимо, а велики је ГРЕХ

И СРБИ СУ У ОПАСНОСТИ! Баба Ванга је предвидела успон Путина и погибију стотина хиљада људи, а од једног њеног пророчанства јежи се кожа!

(ВИДЕО) МИГРАНТИ СЕ УШУЊАЛИ У КАМИОН: Кад су схватили куда иду, морали су да привуку пажњу возача на НЕВЕРОВАТНО ОПАСАН начин!

Муњевити oдговор: Иран почиње велике војне вежбе

Novosti/Republika

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu