wikipedia.org
ВИДЕО

Тријумф Русије на 15. „Дечјој песми Евровизије“, Србија десета (ВИДЕО)

Песма „Крила“, коју је извела представница Русије Полина Богушевић, најбоља је нумера на 15. избору за „Дечју песме Евровизије“! Српске представнице Ирина Бродић и Јана Пауновић освојиле 10. место.

Србију су у Тбилисију, у Олимпијској палати, представљале Ирина Бродић и Јана Пауновић које су извеле песму Цео свет је наш.

Систем гласања и ове године је био промењен. Враћен је глас публике тако да су гледаоци могли да гласају путем интернета за свог фаворита од 24. новембра до почетка такмичења путем апликације на сајту junioreurovision.tv и то за три, четири или пет песама.

(ВИДЕО) ИМАЛА ЈЕ 9 ГОДИНА КАДА СУ ЈЕ УСТАШЕ ГУРНУЛЕ У ЈАМУ: 42 дана је провела међу лешевима без капи воде! Ово је њена исповест

Новина је и да се глас могао дати и представнику своје земље, што значи да је и Србија могла да гласа за наше представнице Ирину и Јану и њихову нумеру Цео свет је наш.

Друга етапа гласања путем апликације на сајту junioreurovision.tv покренута је током телевизијског преноса, након што су сви представници извели своје нумере и трајала је 15 минута. Гласови прикупљени из обе етапе чине 50 одсто гласова, док је другу половину међународни стручни жири распоредио током генералне пробе.

На овогодишњој „Дечјој песми Евровизије“ учествало је 16 земаља – Албанијa, Аустралијa, Белорусијa, Грузијa, Холандијa, Ирскa, Италијa, Јерменијa, Кипaр, Македонијa, Малтa, Пољскa, Португалијa, Русијa, Србијa и Украјинa.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Како је ЗАПАД ПРЕВАРИО ГЕНЕРАЛА РАТКА МЛАДИЋА али и РУСЕ!

СТРАШНА ПРОГНОЗА: У Србији до 2050. за трећину мање становника!

Велики расцеп у Европи: Шта ако Русија напусти Стразбур

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon