ВИДЕО Србија Хроника

(ВИДЕО) ТРИ ЛЕША ИЗ ДУНАВА И ДАНАС КРИЈУ ЈЕЗИВУ ТАЈНУ: Где су четири милиона марака Трефовог новца који је опљачкао његов син Андреј

Ужасан призор три раскомадана леша у дрвеним сандуцима угледали су у плићаку Дунава дечаци из Голупца, који су 12. јула 2000.године пре подне пецали ситну рибу недалеко од Голубачке тврђаве.

Ко су била три несрећника који су убијени на овако суров начин до дан данас је остала тајна. Прошло је много година а објашњења нема. Постоје само претпоставке да постоји веза са трагичном породичном причом и крвавом пљачком коју су животом платиле две невине особе, која се догодила две године раније у Београду.

(ВИДЕО) НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ У ИСУСОВОЈ СТАТУИ! Погледајте шта су пронашли!

Измасакриране лешеве дечаци су пронаши када су сандуци су изненада изронили из плитке воде. Један од дечака је најпре угледао један грубо склепан дрвени сандук без поклопца, из кога је страшно заударало.Он је потом позвао одрасле пецароше, а двојица која су се одазвала су установили да се у сандуку, донекле у распаднутом услед деловања брзе воде, налази људски труп без главе и руку, до струка заливен бетоном. Десетак метара узводно од места где је лежао први сандук, вирио је из воде још један, готово идентичан првом, али неоштећен. Трећи сандук нашла су тројица ронилаца два дана касније. У сваком су се налазила измасакрирана, забетонирана тела, која није било могуће идентификовати.

Када су из Дунава код Голупца извучена три сандука са забетонираним остацима тројице људи, почеле су да се распредају различите приче, и лепо и мирно место је доживело шок. Раније, за време Чаушескуа, ту је проналажено много мртвих Румуна, али ова три леша су били забетонирана, што значи да нису били Румуни и да су тела са намером наливена и бачена у реку да не би испливала и тако трајно уклоњена.

Спроведене су анализе због дугог боравка у води нису дале поуздане
резултате, јер су у време проналаска лешева ДНК анализе су код нас биле тек у зачетку. Зато је после свега, остало питање ко су била тројица људи чија су узабетонирана тела извучена из реке. Остале су само претпоставке да су ови лешеви на неки начин били повезани са трагичним догађајима који су се десили неколико година раније, односно са убиством Владе Ковачевића Трефа 1997. и пљачком коју је годину дана касније извршио његов син из првог брак Андреј.

Крваво разбојништво у ноћи између 4. и 5. децембра 1998. године било је једно од злочина који су крајем 90-тих потресли Србију било је. Тада је седамнаестогодишњи Андреј Ковачевић, син из првог брака Владе Ковачевића Трефа, са још двојицом саучесника опљачкао очеву фирму Треф рентакар и из сефа однео готово осам милиона немачких марака.

Фирму је после неразјашњеног убиства Владе Ковачевића у фебруару 1997.године водила Бојана Ковачевић-Бајрушевић, његова друга супруга.
Како Треф за собом није оставио никакав тестамент, његова друга жена Бојана је по праву првенства наследила целокупну имовину. Андреј био је незадовољан поделом имовине, јер није добио готово ништа, па је са двојицом другова, тада двадесетогодишњим Александром Костадиновићем и деветнаестогодишњим Филипом Гавриловићем смислио паклени план – крађу девиза из агенције „Треф рентакар“.

За ту акцију искористили су благајницу Биљану Станојковић која је имала магнетну картицу за отварање врата просторија и једина знала шифру сефа. Ковачевић је несметано ушао у просторије агенције „Треф рентакар“, јер је лично познавао чувара Братислава Дачића, кога је хладнокрвно убио хицем у потиљак. Његова смрт чиниа се ош трагичнијом када се сазнало да се он недавно оженио, а да је његова супруга била у шестом месецу трудноће. Уз помоћ Станојковићеве отворили су сеф из којег су однели седам и по милиона марака. Несрећну жену су касније одвезли до Гарашког језера изнад Аранђеловца где су је хладнокрвно убили.

ХРВАТСКА ЈЕ НАЈГЛУПЉА ЗЕМЉА У ЕВРОПИ, КОМЕНТАРИ ГЛАСАЧА ПОБЕДИЛИ: „Хрвати су ограничени људи без мозга, који мрзе цео свет“

Почетна истрага овог суровог злочина није могла да да поуздан одговор, све док се Ургентном центру није појавио младић који је био упуцан у ногу, у унутрашњу страну бутине. Тамо је затим отишао дежурни полицајац и дојавио да он даје нејасне изјаве о природи своје повреде, после чега је младић одведен у полицију на даље испитивање. Он је тамо изјаво да је рањен у центру Младеновца, где је за време неког славља метак са неке терасе погодио у ногу. Искусним инспекторима, таква прича није деловала уверљиво, па су наставили испитивање, да би негде око поноћи младић рекао да се зове Александар Костадиновић и да је један од учесника оружане пљачке, и изненађеним инспекторима саопштио имена.

Затим је и открио како је рањен, а то се десило док су возили несрећу Биљану Станојковић ка Аранђеловцу. Њој је у једном тренутку зазвонио телефон, а он
је репетирао пиштољ у колима, претио јој је како ће је убити ако не буде сарађивала. У том је оружје ставио за појас, али је оно случајно само опалило и ранило га у ногу. На тај начин је био принуђен да, када му је позлило у поподневним часовима, заражи је помоћ у Ургентном центру, и , клупко злочина је почело да се одмотава.

Убрзо је ухапшен и Андреј Ковачевић, који се предао полицији на наговор мајке Весне. Код њих међутим није пронађен сав новац.

Андреј је касније је осуђен на максималну казну од десет година малолетничког затвора. Због доброг владања често је користио слободне викенде, али је погинуо 3.09.2006 године, по подне, у стравичној саобраћајној несрећи на раскрсници улица Кнеза Вишеслава и Милоја Закића, када је мотором марке „јамаха“ ударио у „заставу 101“.

Александар Костадиновић је осуђен на 15 година затвора, али, један од актера пљачке, Филип Гавриловић никада није откривен. Њему се губи сваки траг, као што се изгубио и траг четири милиона марака, које нису никад пронађене, док тај новац није поменут чак ни на суду.

Гавриловић није нестао сам, и са њим су побегли и његов отац, који је био коцкар и један пријатељ. Од њих никада није било ни трага ни гласа, а онда су годину и по дана касније, на Дунаву у Голупцу код Пожаревца, дечаци из Голупца открили сандуке са лешевима.

МИСТЕРИОЗНА ШУМА КОЈА СЕЈЕ СТРАХ: Деца тамо нестају без трага, а језива истина откривена је после много година!

Ко су била три несрећника који су убијени на овако суров начин до дан данас је остала тајна.

ДЕТАЉИ СТРАВИЧНОГ УБИСТВА ДЕЧАКА (16) У ПАНЧЕВУ: Двојица се тукла, остали гледали језив злочин!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик о подршци „Зелених беретки“ Изетбеговићу

(ВИДЕО) ЛОПОВИ МАЂИОНИЧАРИ: Украли најновији “мерцедес” за само 60 секунди, а нису ни имали кључ!

ЧЕДА О ЈАНКОВИЋУ И ЈЕРЕМИЋУ: Није важно што су неспособни, док вичу МРЗИМ ВУЧИЋА – БИРАЧИ ЋЕ ДА ИХ КАЗНЕ!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri