Кина Свет

Трговински рат се разбуктава: Кинези селе бизнис у Русију?

Кинеска мала и средња предузећа под притиском трговинског рата са САД разматрају могућност пресељења производње у Русију, изјавио је за Спутњик генерални секретар Кинеске асоцијације за развој предузећа у иностранству Хе Зенвеј уочи Петербуршког међународног економског форума.

Кинески експерт наводи да се трговина између Кине и САД углавном заснива на малом и средњем бизнису, док се билатерална трговина Русије и Кине углавном ослања на велика државна предузећа.

МАЂАРИ ИЗ КФОР ХТЕЛИ ДА ЗАШТИТЕ СРБЕ ОД РОСУ, СТАРЕШИНЕ СА ЗАПАДА ИХ ЗАУСТАВИЛЕ! Откривена најскандалознија тајна о дивљачком шиптарском упаду на север Космета!

ХОРОР У ЦЕРОВЦУ КОД ШАПЦА! Психијатријски болесник упао у школу, претио ђацима, па аутом пратио школски аутобус и хтео да прегази директора!

„Међутим, сада су се многа извозна мала и средња предузећа суочила са потешкоћама. САД су већ подигле царине са 10 на 25 одсто, што је еквивалентно затварању врата. Ако амерички потрошачи пристану да из својих новчаника плаћају више, те компаније могу да повећају цене својих производа за 25 одсто, што је мало вероватно“, рекао је Зенвеј.

Према његовим речима, у таквим условима, компаније треба да се одрже на површини.

СТРАВИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ЛЕТО! Најбољи светски метеоролог прогнозира за Србију никад страшнији сценарио – Стиже ТОРНАДО који са собом носи најгоре УЖАСЕ!

СВИ СУ МИСЛИЛИ ДА ЈЕ МАРИЈА ЈУЧЕ ОТЕТА, АЛИ ЈЕ ИСТИНА ДРУГАЧИЈА: Девојчица из села код Петровца на Млави побегла са братом од стрица с којим је у инцестуозној вези

„Они треба да размисле да крену у Русију. Ми можемо пребацити производњу у Русију, одакле можемо продавати робу и у САД и у Европи“, закључио је експерт.

Последњи круг америчко-кинеских трговинских преговора завршен је средином маја без резултата због још једног повећања америчких царина на кинеску робу. Сједињене Америчке Државе повећале су царине са 10 на 25 одсто на кинески увоз у вредности од око 200 милијарди долара.

(ВИДЕО) РАСПОРИЛИ СУ ТРУДНИЦУ И УКРАЛИ БЕБУ: Дечачић коме су зверски убили мајку прави је МАЛИ БОРАЦ, лекари га отписали, али он се не предаје!

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА ЈЕ СВЕ БЛИЖЕ: Људска цивилизација може да нестане до 2050. године, ОДБРОЈАВАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО, а пропаст можемо зауставимо само на један начин!

Амерички председник Доналд Трамп такође је наредио да се започне процес повећања царина на сав преостали увоз из Кине, који се процењује на око 300 милијарди долара. Као одговор на то, Пекинг је од 1. јуна повећао царине на увоз робе из Сједињених Америчких Држава у износу од 60 милијарди долара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОДИК БЕЗ ПАРДОНА О КОМШИЋУ: Бошњаци су бирали себи подобног Хрвата!

(ВИДЕО) План истребљења црнаца у Африци: Намерно смо ширили сиду, изазвали смо епидемију

(ВИДЕО) ВОЛИ ДА КРШИ ПРОТОКОЛ! Трамп заспао док је краљица Елизабета држала говор!

ЧУВЕНИ ПОПАРА ЗА 40 ГОДИНА ГЛУМЕ НИЈЕ ДОБИО НИШТА: Скочио је с прозора позоришта уз речи ЖИВЕЛА СЛОБОДА, а ево шта данас ради и како изгледа!

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ СЛИКА СРБИЈЕ ОД КОЈЕ ТРЕБА ДА НАС ЈЕ СРАМОТА: Набујала Морава носи незамисливе количине ђубрета, реком плутају и мртви пси

(ФОТО) ОВИМ МОМЦИМА ДАНАС АПЛАУДИРА ЦЕЛА СРБИЈА: Погледајте драматичне фотографије спасавања стоке из потопљене Гуче

rs.sputniknews.com

Оставите коментар