Printscreen
Друштво Србија

ТРАЖЕ ПОПИС СВИХ ЖРТАВА НАТО АГРЕСИЈЕ: Две деценије без броја настрадалих

До данас није званично познато колико је људи страдало за 11 недеља 1999. године

УБИО КОМШИЈУ НАКОН ДВА САТА СВАЂЕ Убица рекао жртви „да сачека“, па се вратио са ножем који му је ЗАРИО ДИРЕКТНО У СРЦЕ

Ни после две деценије од бомбардовања Савезне Републике Југославије, жртве НАТО агресије нису пребројане. До данас није званично познато колико је људи страдало за 11 недеља 1999. године. Незванични подаци говоре да је погинуло око 2.500 цивила и око 1.000 војника и полицајаца, с друге стране, Фонд за хуманитарно право документовао је страдање 754 особе.

Тензије расту: После Шпаније, војне мисије у Ираку обуставила и Немачка и Холандија

Четворо посланика посланичког клуба ПС-НСС-УСС, који су део владајуће коалиције, зато, доставили су Скупштини Србије предлог о образовању Комисије за истрагу и утврђивање броја жртава НАТО агресије, која би утврђивала број убијених до краја 2020. године.

ЈОВАНУ СУ ИШЧУПАЛИ СРЦЕ У ЖУТОЈ КУЋИ И ПРОДАЛИ ГА БОГАТОМ НЕМЦУ! А онда је Јохан почео да сања православну цркву и плавооког дечака!

Комисија би, наводе предлагачи, требало да утврди имена и презимена свих жртава помоћу њихових личних података и статуса у моменту догађаја, како би се раздвојиле цивилне од жртава из редова војске и полиције. Подаци се 20 година налазе у различитим евиденцијама, министарствима и другим надлежним институцијама. Наше друштво, како тврде предлагачи, суочено је са покушајима умањења жртава српског и других народа и националних мањина у ближој и даљој историји.

РАЗБИЈЕНА КРИМИНАЛНА ГРУПА: Осумњичени да су израдили хиљаде лажних исправа

Државни званичник, који је једини излазио са конкретним подацима, био је некадашњи председник Владе Мирко Цветковић. Он је поводом обележавања десетогодишњице бомбардовања истакао да је за 78 дана погинуло 1.002 припадника војске и полиције, међу којима 89 деце, док је 12.500 рањено и повређено.

ИМАО ЈЕ МАЊЕ ОД 50 КГ И ЈЕДВА ЈЕ ХОДАО: Комшиница је Мишу Јанкетића знала ЦЕО ЖИВОТ, а пред сам КРАЈ га је угледала НЕРВОЗНОГ као да је предосетио СМРТ

ПРИШТИНСКА ГАЗЕТА: Организатор протеста против Вучића тврди да ће на изборима на северу КиМ гласати за Тачијевог кандидата!

НОВА ХАПШЕЊА У ПОДГОРИЦИ: Ухапшен извршни директор Атлас банке!

(ВИДЕО) Одлука која ће ПРОМЕНИТИ БАЛАНС СНАГА у региону! Још једна земља КУПУЈЕ С-400

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПУЦЊАВА ИСПРЕД СУДА У ВЛАСЕНИЦИ Судски полицајац случајно убио човека који је дошао на суђење?!

Рукавица у лице: Мариника, Ђилас, ајде на вино солидарности у Ораховац!

ЕВО КО СУ МИЈАТОВИЋ И ДЕБЕЛИ, ЛИКВИДАРАНИ ШКАЉАРЦИ! Имају километарски досије, а брат тешко рањеног Милоша Весковића је у затвору због БРУТАЛНЕ САЧЕКУШЕ Блаже Ђуровића на Вождовцу!

ПОСЛЕДЊИ УДАР СРАМНОГА ХАГА: Шешељ открио шта се крије иза новог ултиматума Србији

Novosti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon