ria.ru
Свет

Трамп потписао НОВЕ антируске санкције, ево на кога се оне односе

ВАШИНГТОН, 2. август - Председник САД-а, Доналд Трамп, потписао је у понедељак пакет антируских санкција, саопштено је из Беле куће. Ускоро се очекује саопштење по том питању.

Амерички сенат и представнички дом су великом већином гласова усвојили документ о новим санкцијама. Нови пакет санкција је највећи од почетка 2014. године до сада. Нацрт новог закона се највише односи на санкције против руске економије. Такође и ограничења против руких енергетских пројеката, укључујући и оне у Европи. Документ се нарочито односи на пројекте везане за нафту и гас и забрањује руској страни постављање опреме и технологије у водама Арктика.

Раније су се санкције односиле на пројекте у којима учествују санкционисана физичка и правна лица, а сада се пакет санкција односи само на нове пројекте, без обзира где се они географски остварују. Под ограничења спадају сви нови пројекти у којима руске санкционисане компаније имају 33% и више удела.

Из Кремља су нацрт закона оценили ,,крајње негативно“. Касније је из Москве наређено смањење броја особља америчких дипломатских мисија у Русији.

Овај документ су критиковали и из Европске уније. Из немачког Министарства спољних послова су изјавили да Вашингтон уз помоћ санкција покушава да ослободи место за испоруку америчког гаса у зону ЕУ.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српски добровољци НАЛУПАЛИ УСТАШЕ: неутралисан хрватски одред у Украјини (ФОТО)

КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ УЗИМАЈУ ДАНАК: Суша спржила кукуруз

Пољска разматра да од Немачке тражи ратну одштету

Оставите коментар