Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)
Америка Свет

Трамп: Опасни односи са Русијом, захвалите Конгресу на томе

"Наши односи са Русијом су на најнижем нивоу у историји и веома опасни. За то се можете захвалити Конгресу, истим оним људима који не могу да нам обезбеде здравствену заштиту", написао је Трамп на свом Твитер профилу.

Подсетимо, Трамп је јуче потписао закон о увођењу нових санкција Русији, Ирану и Северној Кореји али је рекао да има „озбиљних недостатака“, углавном због тога што ограничава његову могућност да преговара о санкцијама без одобрења парламента.

Москва је на нове санкције одговорила смањивањем броја америчких дипломата у Русији, а премијер Дмитриј Медведев их је назвао „објавом тоталног економског рата против Русије“.

„То што је председник САД потписао нови закон о санкцијама Русији доноси неколико последица. Прво, наде да се побољшају наши односи са новом америчком администрацијом су пропале. Друго, Русији је објављен прави трговински рат. Треће, Трампова администрација је показала пуну немоћ предавши на најпонизнији начин извршну власт Конгресу. То мења распоред снага у политичким круговима САД“, написао је Медведев на Фејсбуку.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАЕВ „ПРЕКРСТИО“ МАКЕДОНИЈУ! Молио Пенса да му помогне око референдума – ПЛАШИ СЕ НЕМИРА!

Јункер: ,,Против сам скорог придружења Западног Балкана ЕУ, али у противном ће избити рат“

Руски поклон протераним дипломатама: Ко не слуша Лаврова, слушаће Шојгуа

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri