Америка

Трамп одлучио: Војска САД ипак неће примати трансвестите у службу!

Председник САД Доналд Трамп је у данашњем твиту саопштио да Војска САД неће примати трансродне особе у службу ни у једном својству.

,,Након консултација са мојим генералима и војним експертима, обавештавам вас да Влада САД неће прихватити или дозволити трансродним појединцима да у било ком својству служе у Војсци САД.“ – написао је председник Трамп у свом твиту.

Трамп је додао да би трансродни војници оптеретили војску ,,огромним медицинским трошковима и другим потешкоћама“, што би ометало војску да се ,,фокусира на то како да побеђује“.

Прошлогодишња студија Ранд корпорације показала је да се у редовима америчке војске налази 2450 трансродних особа у активном саставу и 1500 у резервном. Јуна 2016. је под утицајем ЛГБТ лобија Пентагон одлучио да укине забрану пријем трансродних особа у војску, а тадашњи министар одбране Еш Картер је дао рок од годину дана (до 1. јула ове године) за израду стратегије пријема трансродних особа у оружане снаге, са потребним изменама обуке. Јуна ове године је актуелни министар одбране Џејмс Матис одложио извршење ове стратегије, а најновијом Трамповом одлуком је она дефинитивно повучена из разматрања.

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue