Америка Русија Свет

ТРАМП: ,,Нашао сам заједнички језик са ПУТИНОМ“

Први лични састанак Путина и Трампа десио се 7. јула у оквиру самита Г20 у Хамбургу.

Председник САД Доналд Трамп сматра да је са руским лидером Владимиром Путином пронашао заједнички језик.

,,Мислим да смо се лепо слагали и мислим да је то добро, а не лоше. Људи говоре: ,,О, они не би требало да се лепо слажу.“ Ко су ти људи, ко тако говори? Ја мислим да смо се веома добро разумели. Ми смо велике нуклеарне силе.“ – рекао је Трамп у интервјуу на телевизијском каналу CBN.

Према речима Трампа ,,сви су били зачуђени“ што је његов сусрет са Путином трајао тако дуго – скоро два и по сата. Он је такође нагласио колико је важно одржавати контакте са Русијом: ,,Ако не бисмо разговарали, то би створило многе проблеме нашој и њиховој држави. Ја сматрам да нам је дијалог неопходан.“

Он је истакао да је пример успешне сарадње са Русијом примирје у Сирији, ,,где је била страшна лудница и ужасна убиства“.

Претходни режим прекида ватре ,,се није одржао“, јер ,,ништа није значио“, додао је амерички лидер. ,,Зато што су председник Путин и председник Трамп постигли договор, сада се примирје поштује.“ – изјавио је Трамп.

Трамп је уверен да Вашингтон и Москва могу продуктивно да сарађују у многим областима мимо решавања ситуације у Сирији. ,,Постоји много случајева где успешна сарадња може бити добра ствар, али ће Путин увек хтети добро Русији, а Трамп Америци.“ – рекао је председник САД.

Први лични састанак Путина и Трампа десио се 7. јула у оквиру самита Г20 у Хамбургу. Лидери су се договорили о прекиду ватре на југозападу Сирије и размотрили стварање канала везе између представника Русије и САД како би допринели решавању ситуације у Украјини.

Извор: Говори Србија

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ко је МИСТЕРИОЗНИ путник из ПУТИНОВОГ аутомобила? (ВИДЕО)

Бесмртни херој Отаџбине: Пуковник Ђурић – уништио је базу и команду ОВК, а онда је оборен (Видео)

Американци састављају шиптарску владу

ЦИА: Имамо доказе да је Асад извео хемијски напад

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun