Printscreen
Спорт Србија

ТРАГ ЦРНОГОРСКЕ МАФИЈЕ НА СТАДИОНУ ЈНА: Организатор нереда вођа „Шкаљараца“

Иза нереда који су настали на утакмици Звезда-Партизан на стадиону ЈНА, стоји криминални "Шкаљаски клан", пише данашња београдска штампа, који такође помиње умешаност страних обавештајних служби.

У руској Думи представљена стратегија за ОДБРАНУ КОСОВА!

„Новости“ пишу да иза свега стоји Филип Кораћ, вођа клана „Шкаљарци“, и наследник Луке Бојовића.
Он је, пише лист, план за изазивање нереда је сковао у једном загребачком хотелу, а према индицијама које су део истраге, Кораћ је са извесним херцеговачким криминалцем и предузетником договорио све детаље акције која је подразумевала и премештање нереда на улице Београда.

Тај мафијаш је, како се наводи, ангажовао своје људе да дођу у Београд и изазову хаос. Они су у Србију ушли 12. децембра и били су смештени у познатом хотелу у ширем центру Београда, а цео њихов пут, ангажовање, као и трошкове, платио је, према оперативним подацима, Филип Кораћ.

Поред њега су, како се наводи, у организацији изазивања нереда и преузимања јужне трибине учествовала још четворица криминалаца из Београда, од којих су тројица некадашње вође навијача.

(ВИДЕО) ОВАКВУ ОСВЕТУ ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Напали багеристу, а пар тренутака касније

Председник Партизана Милорад Вучелић је за овај лист навео да је пре месец дана „начуо“ да би могло да дође до инцидената на „вечитом“ дербију, али да није обраћао пажњу на новоде „једног функционера“ мислећи да је то „лапрдање неозбиљног човека“.

Он је истакао да је план био да се насиље са трибине прелије на улице, да се дестабилизује стање у граду и направи неред.

„Српски Телеграф“ такође пише да иза свега тога стоји Кораћ.

Тај лист, позивајући се на сведочења ухапшених Хрвата, наводи да је Кораћ „организовао пуч на јужној трибини Партизановог стадиона, а сваком од хулигана дао по 5.000 евра“.

(ФОТО) НАЈВЕЋА СРПСКА МИСТЕРИЈА! Где су ови људи?! Нестали су и о њима НЕМА НИ ТРАГА НИ ГЛАСА!

Лист такође пише да је Кораћ, био у среду на стадиону одакле је директно координисао око 20 хулигана (међу којима су и плаћеници из Хрватске, Македоније и Грчке).

Лука Бојовић, чији наследник и десна рука је Кораћ, налази се на служењу 18-годишње затворске казне од 2012, а према сазнањима листа, није имао везе са инцидентом на стадиону.

Како лист наводи, интереси Филипа Кораћа подударали су се са интересима страних служби, које месецима желе по сваку цену да изазову нереде и нестабилност у Србији, па им је маса људи попут навијачке била одлично средство за то.

ТИНЕЈЏЕР СИЛОВАО МАЛОЛЕТНИЦУ! У њу је био СМРТНО ЗАЉУБЉЕН, а онда јој је ВЕЗАО РУКЕ, НОГЕ И УСТА и обљубио је на градском стадиону!

Упућени саговорници „Српског Телеграфа“ наводе да је „онај ко контролише шипку на јужној трибини способан да стави под контролу масу од неколико хиљада људи, која би, када затреба, могла да изазове хаос на улицама, учествује у насилним демонстрацијама и послужи за многе друге циљеве попут застрашивања политичких противника, притисака на новинаре“.

„Блиц“, с друге стране, не именује главног кривца за организацију нереда, али пише да је „жестоки момак из београдског подземља повезан са шкаљарским криминалним кланом“ платио Хрвате да започну тучу на дербију и био на трибинама „до тренутка када је постало очигледно да ће његови пулени бити линчовани“.

Како лист наводи и на насловној страни, по хапшењу су Сплићани имали исту причу, понављали исте наводе и држали се поприлично резервисано.

ШОКАНТНО! ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ПРИЗНАО: Лично сам убио Јелену!

„Дошли су у Београд и дошли су у провод“, преноси њихове изјаве извор листа из МУП-а.

Сваки од шесторице ухапшених захтевао је да се доведе адвокат Миа Товарић која је супруга једног од ухапшених, Дамира Товарића.

Они су у међувремену, пише лист, омекшали и почели са наводима да не смеју да открију ко их је позвао јер се „боје за сопствени живот“, али су то на крају ипак открили.

Како лист наводи, хаос на стадиону био је покушај преузимања јужне трибине, а са тим и враћање и преузимање уносних послова са дрогом.

Како пише „Ало“ на насловној страни, хрватски плаћеници су пре дербија имали састанак са газдама у познатом београдском ресторану у Топчидеру, „од којих су добили дуксерице и по 10.000 евра“, а састанку су присуствовали и „припадници обавештајних служби Хрватске и Црне Горе“.

(ВИДЕО) ИЗМИСЛИЛИ СУ НЕВИДЉИВИ ОГРТАЧ: Он може да учини да НЕСТАНЕТЕ, војници и криминалци га већ увелико траже

Исти лист пише да су Анте Фирић (26), Хрвоје Баковић (31), Стјепан Миховиловић (30), Иван Мишковић (18), Јаков Подруг (23) и Дамир Товаровић у Србију ушли са два аутомобила, и да су се сместили у хотелу „Зира“ у Београду, где им је био први центар окупљања.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОПОВИЋ: Истражити претњу упућену председнику Вучићу!

Руси праве моћну „играчку“ — стиже бомбардер са вертикалним узлетањем и слетањем

ДОКТОРКА ДАНИЦА ПОСЛАЛА НАЈМОЋНИЈУ ПОРУКУ ХУЛИГАНИМА С ДЕРБИЈА! Запитајте се колико би болесне деце ДАЛО СВЕ за ваше здравље КОЈЕ ТРОШИТЕ ИЗ БЕСА!

(ВИДЕО) ВУЛИН: Хаос на дербију се НИЈЕ ДЕСИО СЛУЧАЈНО, такве ствари никад нису без политике!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
28°
Tue