Регион

ТОДОРИЋ УХАПШЕН У ЛОНДОНУ! Власник Агрокора у рукама британске полиције!

Најтраженији Хрват у овом тренутку, власник концерна "Агрокор" који се налазио на црвеној потерници предао се полицији у Лондону, јављају хрватски медиј.

Како је пренела регионална ТВ Н1, хрватска полиција примила је обавештење да је јутрос у 9:04 по локалном времену Ивица Тодорић позван у Чаринг Крос полицијску станицу у Лондону где је и ухапшен по европском налогу за хапшење.
Према сазнањима Н1 Тодорић је се сам пријавио полицији и чим је стигао одмах је ухапшен. Очекује се саопштење МУП-а и ДОРХ-а, који су водили истрагу против Тодорића, његових сарадника и синова.

Хрватски недељник Национал објавио је данас да званични Загреб на два висока нивоа о томе информисао енглеске власти како би га лоцирале. „Постоје два нивоа комуникације, полицијска и обавештајна. Високи полицијски званичници контактирали су са енглеским колегама. Исто је учинила и обавештајна служба“, тврди овај недељник.

До тих информације, кажу, дошло се реконструисањем телефонских бројева којима се служи Ивица Тодорић као и чланови његове породице.

За Тодорићем је прошле седмице расписан европски налог за хапшење, а када је објављен да је он сада најтраженији на списку Европолиса, истог дана се огласио власник „Агрокора“ и на свом блогу написао да хрватске власти цело време знају његову тачну адресу, али је премијер Андреј Пленковић то на неки начин демантовао.

– Моји су адвокати у сталном контакту са властима и надлежним институцијама којима је позната моја адреса, и то још од пре него што је против мене покренута било каква истрага – написао је Тодорић додајући да се не скрива и да му је савест чиста.

Ускоро опширније…

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Демонстрација силе: Америка десет година није имала овакве вежбе и то у Кимовом комшилуку

Дачић не иде са чела СПС

НЕ НАСЕДАЈТЕ НА СЛАТКОРЕЧИВУ РЕКЛАМУ: У ОКК кредиту ОТП банке ништа није ОК!

Оставите коментар