Wikipedia
Друштво Србија

ТИТО СЕ ПЛАШИО САМО ЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Он је једини знао Брозов прави идентите! ОВО ЈЕ ПРИЧА О РАСПУЋИНУ СА БЕЛОГ ДВОРА

Иван Крајачић Стева био је човек од највећег поверења Јосипа Броза Тита, али и једини човек кога се маршал бојао.

Колико је био утицајан говори податак да су и њему буквално распредане легенде.

Да ли је нешто од тих прича и тачно, остављамо вама да процените.

Према једној Крајачић је подвео Титу Јованку, која је у Москви прошла руски обавештајни курс, па су њих двоје, у договору, шпијунирали Броза.

Неки тврде да је био „Распућин са Брозовог двора“.

КАКО СУ МАЈКА И ЋЕРКА УШЛЕ У ПОСАО С ДРОГОМ: Продавала паприке, па постала нарко-бос! ПОП ИХ ОЦИНКАРИО ДА БИ ДОБИО НАНОГИЦУ!

Јованка је у Крајачића имала гвоздено поверење, које ни једне секунде њиховог живота није било нарушено. Крајачић је био Титу „градитељ свратишта“ – градио му је виле – али и „градитељ стратишта“ јер је за Јосипа Броза радио све.

У књизи „Иван Крајачић Стево: Ја о себи, други о мени“ изнесена је и прича о томе како је Стево дочекао дубоку старост јер је знао “зашто је Ранковић напрасно отишао у пензију, а и због чега Крцун Пенезић није имао шансе да дочека пензију” али најзанимљивија је – очито измишљена – прича о томе како се Тито „ослободио Даворјанке Пауновић“.

„Те ноћи, уочи првомајске параде 1946., Броз није дошао кући на вечеру и спавање. У дому га је с нестрпљењем очекивала блиска сарадница и невенчана супруга Даворјанка Пауновић Зденка. Тешко болесна Зденка, коју је изморила болест позната у народу као јектика (туберкулоза) смогла је некако снаге да ујутро порани не би ли пронашла несташног Броза. Зденка се врло рано из резиденције упутила у Бели двор. Убрзо је лако и брзо открила свог Јосипа, у то време већ маршала… Из стања очаја, у које је доведена болешћу, за коју каже да напада људе који превише пате, Зденка је убрзо прешла у безумно стање. Када је у једној од одаја Белог двора затекла њу, жену црне косе, поред свог Броза, сва је трептала. Уместо поздрава, уследио је врисак… Зденка је скупила последње атоме снаге, зграбила пиштољ, исти онај којим је пратила Броза приликом његовог одласка из Београда на слободну партизанску територију, у ваљевски крај.

ЛИДЕР ЧЕЧЕНА КАДИРОВ ПОРУЧИО БРИТАНЦИМА: Ако Американац из калашњикова убије Вијетнамца, да ли је РУС КРИВ ЗА ТО?!

Уследио је пуцањ.

Уздрхталу и већ онемоћалу Зденкину руку на обарачу предухитрио је млађи и на пиштољу пуно бржи Брозов ордонанс. Уследио је пуцањ… Једини очевидац, посматрач са стране био је, а ко би други, Иван Стево Крајачић. Он је баш тада дошао до Броза како би му поднео најновији извештај. Као опробани и искусни обавештајац Стево се најпре и брже од осталих снашао – прогласио је Зденкину смрт и све је кренуло природним током… Ова легенда изгледа као да су је писала браћа Гримм или барон Михнаузен.

Према једној другој легенди баш је он, Стево Крајачић, Титу довео две масерке, сестре Грбић, које су на њега имале велики утицај, па је и преко њих контролисао Тита. Због њих је Јованка добијала теже сломове живаца.

Прича се такође да је Крајчић аранжирао цео Брионски пленум на којем се Тито решио Александра Ранковића и Ћеће Стефановића, српских полицајаца који су преко Службе државне безбедности одржавали Југославију као чврсту, централистичко-унитаристичку државу, и након тога осигурао дуготрајни налет хрватских (делом и словенских) кадрова у безбедносне службе, што је био почетак разградње Југославије.

Кажу да је то радио уз помоћ Руса, Немаца и Енглеза. Искуснији загребачки новинари кажу како је у социјализму протокол био поштован као на аустријском двору.

КАКО СУ МАЈКА И ЋЕРКА УШЛЕ У ПОСАО С ДРОГОМ: Продавала паприке, па постала нарко-бос! ПОП ИХ ОЦИНКАРИО ДА БИ ДОБИО НАНОГИЦУ!

“Увек је све ишло према протоколу. Али кад би Тито долазио у Загреб – а долазио је на Западни, не на Главни колодвор – и службена обавештења ишла овако: Друг Тито посетио је Загреб. Дочекали су га Друг Иван Стево Крајачић те председник СР Хрватске, председник Извршног већа Сабора и остатак делегације…“. Стево је био десна рука бога, Титов проконзул у Хрватској…

Једна легенда каже да је Крајачић одмах након рата први ушао у архив усташке полиције и преузео сву документацију која га је занимала – ону о Андрији Хебрангу, Владимиру Фрајтићу, Секи Подунавац, Драги Јилеку, Виктору Томићу, Ради Кончару… Према једној теорији, задржао је та документа, а према другој дао их је Русима. Смисао приче јест да је Крајачић знао ко је за време рата сарађивао с усташама и Гестапом, па је све те људе држао у шаци.

Тито је знао да је Крајачић заклети антијугославен, бољшевик, непоправљиви коминтерновац, проусташки орјентисани Хрват и србомрзац. Исто тако, знао је да је Крајачић у много чему негативна особа. Сама његова појава и изглед у човеку су изазивали осећај одвратности.

И поред свега тога, Крајачић је у свако доба могао ненајављен доћи к Титу и рећи му све што му други нису смели казати. У посебним односима Тито је био и с Јосипом Копиничем, познатим совјетским обавештајцем и агентом Коминтерне.

Јованка, знајући за такав њихов однос, често је играла на карту Стеве Крајачића и од њега тражила услугу када је хтела да од Тита нешто изнуди.

ШОКАНТНО! ДР ПАВЛОВИЋ ТВРДИ: Милан ме је питао о мастурбацији, па снимао разговор!

Овакав однос између Тита и Крајачића могао би се објаснити једино сљедећим:

Јосиф Фрање Броз – машинбравар и аустријски каплар, вероватно је погинуо или је стрељан у Русији. НКВД је његов идентитет дао одабраном агенту који је заједно с Пелагијом Белусовом, официрком НКВД, упућен у Хрватску, односно Југославију. Стево Крајачић – официр НКВД и послије КГБ, у томе је играо главну улогу. Он је Тита увео у породицу Броз као њиховог сина Јожу, што му није било тешко, јер се изглед младог човека брзо миња, а Брозови Јосипа нису видели дуги низ година…

Каже да је Титову вечну захвалност стекао елиминацијом његових противника. Од Шпаније, преко Загреба, Москве, Београда, до Бриона. Од Ивана Сребрењака Антонова, до Ранковића.

Наводно се баш он побринуо да Гестапо у окупираном Београду ухапси Мустафу Голубића, Стаљиновог егзекутора, врхунског шпијуна Москве, који је неколико година пре тога припремао атентат на Лава Троцкога, кога је на крају убио Рамон Мерцадер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕСВАКИДАШЊА САОБРАЋАЈКА КОД ЛЕШТАНА: Сударили се мотор и бицикл, возачи повређени

(ФОТО/ВИДЕО) Силовали је са 9 година, са 14 родила сина: Победила све недаће и немаштину, данас је једна од најмоћнијих жена на свету!

УХВАЋЕНА ОСОБА СА ПОТЕРНИЦЕ У кући ухапшеног нађена дрога и пиштољ са 17 метака

ОРБАН: Западна Европа је под мигрантском инвазијом, млади ће постати мањина у сопственим државама

ОБАВЕСТИЛИ ХАГ Србија преузима поступак против Вјерице Радете и Петра Јојића.

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu