Printscreen You Tube
Регион

ТИМОТИ ЛЕС: Република Српска ће се одвојити од Босне – Срби су с разлогом екстремно незадовољни!

Срби су екстремно незадовољни заједничким животом у Босни и Херцеговини, осећају да им је безбедност угрожена под политиком Сарајева и дубоко су повређени наметнутим одлукама, нарочито током управе Педија Ешдауна, која их је додатно одвојила од БиХ, каже Тимоти Лес, британски дипломата, директор тинк-тенка Нова Европа за процене политичких ризика и истраживач на Геополитичком форуму Универзитета у Кембриџу

И ТУЖНО И РУЖНО! ЧУВЕНИ ГИГА МОРАВАЦ НА ХЕМОТЕРАПИЈУ ИШАО АУТОБУСОМ ГСП: Онда се догодила сцена на Славији у препуном возилу коју су сви путници запамтили заувек!

– Свакако сматрам да ће се Република Српска коначно одвојити од Босне и Херцеговине. Разлози за то су двоструки. Један је што су Срби екстремно незадовољни заједничким животом, осећају да им је безбедност угрожена под политиком Сарајева и дубоко су повређени наметнутим одлукама, нарочито током управе Педија Ешдауна, која их је додатно одвојила од БиХ – каже Лес за недељник НИН.

Гига Моравац у једном од последњих интервјуа описао свој страх од смрти: Престао сам да пушим, пијем и једем месо, а био сам сладокусац

Други разлог, тврди Лес, због кога ће се одвајање и догодити је промена међународног окружења.

ИСТРАГА У ТОКУ! Маја Гојковић решила да истера црну магију из парламента! Ко је врачао радикалима!

– Последњих двадесет година Запад је имао надмоћ над Босном и држао све опције затвореним, што значи да чак и ако су босански Срби желели да се дистанцирају од Сарајева, то им није било дозвољено. Данас се Европска унија суочава са пропадањем и минималним утицајем који има у Босни због чињенице да не планира проширење. Интересовање САД за Балкан данас пада. То ствара ситуацију у којој босански Срби имају прилику да погурају своју идеју одвајања – истиче британски дипломата.

ДОДИК О ДЕШАВАЊИМА У БАЊАЛУЦИ: Пропао им државни удар, па су се разбежали!

Према његовим речима, донедавно ЕУ је била регионални полицајац, који је ту одговорност у последњој деценији преузео од САД.

КРЕЋЕ КИЈАМЕТ! Снег је почео да пада и нимало нам се не пише добро!

– Начин на који ЕУ приморавала на реализацију одређених политика текао је с изговором стицања чланства. Другим речима, ЕУ је овом региону понудила шансу да се придружи тој организацији ако сахрани националне фрустрације. У неком смислу је то чак и остварено. Председник Александар Вучић ради на постизању компромиса са Приштином, умирује босанске Србе, највише зато што жели чланство у ЕУ . Међутим, ова фаза историје је сада готова. ЕУ је у стању неповратног пада, па је понуда о чланству повучена. ЕУ има мало да понуди овом региону осим новца, па самим тим нема ни ауторитет – поручио је Тимоти Лес.

РАМА ИДЕ ХИТЛЕРОВИМ СТОПАМА! Кренуо албански поход на Балкан, почиње анексија?! На удару земља одсечена од својих српских корена!

(ФОТО) ДЕВОЈЧИЦА (14) СА ДОРЋОЛА СА СЕСТРОМ (9) КРЕНУЛА НА ДОЧЕК, ПА НЕСТАЛЕ ОБЕ! Отац се шокирао када је ујутру позвао ћеркину другарицу и сазнао ГОРКУ ИСТИНУ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТУГА У НИШУ! СЕДМА ЖРТВА АУТОБУСА СМРТИ: Мушкарац (65) преминуо у болници након стравичне несрећне у Доњем Међурову

(ФОТО/ВИДЕО) Кинези слетели на тамну страну Месеца

(ФОТО) ИСПЛОВИО КИНЕСКИ МОНСТРУМ: Прва фотографија ратног брода опремљеног СУПЕРТОПОМ! ЕВО ШТА СВЕ МОЖЕ!

(ВИДЕО) МАРКО НИКОЛИЋ ПОСЛЕДЊИ ПУТ ПРЕД КАМЕРАМА: У ТВ емисији, отворио душу, испричао све о ПЕХОВИМА КОЈИ СУ ГА ОДВОЈИЛИ ОД ПОЗОРНИЦЕ!

Ово су земље које су препознале правду и стале уз Србију!

Informer.rs/NIN

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat