Војска Србије (Фото: Сајт Министарства одбране Србије)
Друштво Србија

ТЕЖАК СКАНДАЛ У ПОЖАРЕВЦУ: Ево зашто је власник кафане одбио да послужи СРПСКЕ ВОЈНИКЕ

Војни синдикат Србије је саопштио да двојица припадника Војске Србије нису били услужени у једном кафићу у Пожаревцу из скандалозног разлога.

Како се наводи, до тога је дошло јер власник угоститељског објекта “не воли војску и, како каже, он у свом кафићу одређује правила и да српски војници ту нису добродошли.“
– С обзиром на то да се ради о најгорој врсти дискриминације, али и увреде симбола Војске Србије и саме државе Србије и грубе повреде људских права загарантованим Уставом, позивамо све надлежне инспекције и институције да реагују и преиспитају рад овог објекта.
Не заборавимо да су се сличне ствари дешавале у Хрватској и Словенији деведесетих година и да су тако кренули немили догађаји.
Доживели смо да у Србији српски војник оваквим поступцима буде грађани другог реда, а и потпуно је ненормално да некоме у Србији, смета српска униформа, иако му је у тој држави омогућено да ради и заради кроз угоститељску делатност – наводи се у саопштењу.
Војни синдикат Србије је навео да ће покренути све правне механизме заштите части и достојанства припадника Војске Србије које заступа око овог догађаја и захтева од надлежних да против власника објекта покрену поступак утврђивања одговорности, како прекршајне тако и кривичне.

Извор:  Информер, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руске крстареће ракете гађале ДАЕШ у Сирији

Ирачка војска заузела последње упориште ДАЕШ-а

Амбасада Нигерије: ,,Нисмо мењали свој став – Косово је Србија!“

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat