RAS Srbija
Друштво Србија

ТЕСТЕРА МИ ЈЕ КИДАЛА ГРУДИ, ВИДЕО САМ СВОЈЕ ОРГАНЕ: Дрвосеча коме су лекари чудесним подвигом спасли живот испричао УЖАСНЕ ДЕТАЉЕ НЕСРЕЋЕ

Осетио сам како ме моторна тестера сече по грудима. Једном руком сам држао дрво, а тестера која ми је била у другој руци се два пута враћала и секла ме. Једва сам успео да је одбацим - овако је лекарима из Краљева, који су му чудсеним подвигом спасли живот, препричао детаље ужасне несреће дрвосеча Светислав Ђукић (56) из Новог Села код Врњачке Бање.

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Светислав се након веома успешне операције и подвига хирурга и целог медицинског особља болнице у Краљеву, опоравља на Интензивној нези. Како смо сазнали, није прикључен на апарате, свестан је и комуницира са лекарима. У разговору са једним од њих, испричао је шта му се догодило тог дана када га је мач моторне тестере пререзао испод срца, и отворио грудни кош.

Иначе, Ђукић, који је успео након што му је моторна тестера пресекла грудни кош, да сиђе низ шуму до амбуланте, живи потпуно сам и зарађује од данас до сутра. Тако се и у прошли петак и нашао у шуми изнад Ушћа, где је надничио као дрвосеча и умало настрадао.

ДЕЧКО ЈЕ КРВАРИО И ГОВОРИО ЈОЈ ДА ЈЕ ВОЛИ: Срцепарајућа сцена пошто је АУТОБУС ПОКОСИО момка и девојку

– Отишао је на позив пријатеља који је изнајмио кућу у шуми изнад Ушћа да секу стабла како би средили таван. Момак који је био са Светиславом морао је да се врати до кућице и он је остао сам да пресече један храст. Каже да је у тренутку док га је секао био у гумењацима и да се због оклизнуо. И у онда је само осетио како га тестера сече по грудима. Једном руком је држао храст, а тестера која му је била у другој руци се два пута навраћала и секла га. Тек после тога је успео да је одбаци – испричао нам је овај извор.

Светислав је испричао да је и поред тога што га је тестера исекла у дужини од двадесетак центиметара, и што је пресекао плућну и срчану марамицу, и захватио део срчаном мишића, и што су се кроз расекотину видели остали унутрашњи органи, успео да узме мајицу и да је веже око ране, и крене низ шуму.

ЗАШТО ШЕШЕЉ ЋУТИ О КОСОВУ?!

– Ишао сам полако два километра и стигао до куће у којој смо становали. Нашао сам момка и замолио га да оде по ауто. И ту сам изгубио још неко време док је он дошао са аутом и одвезао ме до амбуланте у Ушћу. То је права истина – испричао је Светислав храбри дрвосеча.

У Новом Селу смо успели да пронађемо Ђукићевог познаника. Рекао нам је да је најважније је да тако тешке повреде нису биле кобне по Светислава и да се нада да ће се брзо опоравити.

– Колико знам, он није професионални дрвосеча, већ је физички радник. За живот зарађује тако што надничи, обављајући и најтеже послове. Вероватно је и био у сечи шуме да би зарадио неку цркавицу. У селу живи сам, никада се није женио и нема деце – каже овај мештанин Новог Села.

БУМ ИЗ РУСИЈЕ! ПУТИНОВИ ЕКСПЕРТИ ПОМАЖУ СРБИМА У БОРБИ ПРОТИВ НАТО: Злочин не сме проћи некажњено!

С обзиром да се тако тешке операције не раде у болници у Краљеву, окупљен је најбољи тим хирурга и овај мушкарац је оперисан и спашен.

– У тренутку када смо га ставили на сто, нисмо знали шта је све оштећено. Била би страшна грешка да је пацијент умро на путу до КБЦ у Крагујевцу. Повреде срца се јако ретко оперишу у краљевачкој болници, али то је била наша обавеза. Операција је трајала око два сата, а комплетно медицинско особље у операционој сали је радило максимално сконцентрисано да би га спасили. И успели смо – прича Звонимир Веселиновић, начелник хирургије у Општој болници “Студеница” у Краљеву.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УДАЛА СЕ ПОКЛОНСКА, ЧЕЛИЧНА ПУТИНОВА ТУЖИТЕЉКА: Свадба је била скромна, али весела, одржана је на Криму!

ЗВЕЗДА НА КОРАК ОД ЛИГЕ ШАМПИОНА! Српски првак срушио Трнаву и обезбедио европску јесен!

НИКОЛА ТЕСЛА ЈЕ ИМАО ЈЕДНУ ВЕЛИКУ ЉУБАВ: Руси у новом филму откривају ко је била та жена, а научника игра један Србин

(ВИДЕО/ФОТО) СНАЖНО НЕВРЕМЕ ИЗАЗВАЛО ХАОС! Град и пљускови у више градова Србије

Сад је и званично: Главна мета Пентагона је — Русија

Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun