printscreen
Занимљивости

ТЕШКА ТУГА ВЕЛИКОГ ГЛУМЦА Остао сироче одбачено од свих, глумачка звезда постао игром случаја!

Са малих екрана и позоришних дасака засмејавао је читаву стару Југославију, а у срцу носио тешку тугу.

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: НАТО упутио најопаснију поруку Србима још од бомбардовања

Драгомир Бојанић Гидра, један од најлегендарнијих глумаца са ових простора и човек који је засмејавао милионе гледалаца у најранијем детињству доживео је велику трагедију.

Сећање на њу носио је дубоко у срцу иако није дозволио да му она обележи живот.

(ВИДЕО) ДОЛАЗИ НЕПОБЕДИВА ЕПИДЕМИЈА: Научници у шоку, нову пошаст назвали БОЛЕСТ ИКС

Чувени Гидра је рођен 13. јуна 1933. године у Крагујевцу, али ни по чему није имао детињство достојно обичног детета. Још у најранијој младости остао је сироче. Његова мајка Новка умрла је од туберкулозе док је Гидра био јако мали, али то није био крај трагедије за породицу Бојанић.

(ДОКУМЕНТ) НАТО ПУШТА МИЛА НИЗ ВОДУ И СУДИ МУ ЗА КОРУПЦИЈУ! Ево кога доводе на власт у ЦГ уместо њега

Када је Гидра имао непуних десет година, његовог оца Јована – Јоцу, официра српске војске стрељали су 1943. током Другог светског рата.

printscreen

И тако је Драгомир остао потпуно сам. Није било никога ко би могао или желео да се стара о њему, па је у потрази за начином да се прехрани и што пре пронађе занимање од којег ће моћи да „заради свој хлеб“, завршио средњу школу за прераду меса, воћа и поврћа у родном граду и након матуре се запослио у фабрици конзерви „Црвена звезда“.

„ЧАСТ МИ ЈЕ ШТО САМ ГА ИМАО 27 ГОДИНА“ Тужна исповест оца младог адвоката из Јагодине ког су УБИЛИ ГРЕШКОМ испред зграде

„По професији сам занатлија. Имам квалификацију стечену у СТШ Крагујевац, хемијско-технолошки одсек. Глумом сам почео да се бавим по потреби службе, у крагујевачкој фабрици конзерви „Црвена звезда“. Затим сам преко аматерског позоришта „Света Младеновић“ дошао у Крагујевачко народно позориште, чији сам члан дуго био“, испричао је Гидра у једном интервјуу с почетка седамдесетих година прошлог века.

(ВИДЕО) БОЉЕ ЈЕ ДА СЕ СА МНОМ НЕ РАСПРАВЉАТЕ! Владимир Путин без длаке на језику!

Управо ту, у ансамблу уметника у Крагујевцу догодило се једно мало чудо које је омогућило младом Драгомиру да свој раскошни таленат покаже и изван граница Крагујевца. Наиме, прича каже да су његове колеге заједничким снагама сакупиле новац који је помогао Гидри да оде у Београд и упише Академију.

ПОГЛЕДАЈТЕ шта је познати српски фудбалер поручио Србима са Косова и Метохије!

„Упао“ је из прве и то у класу чувеног Раше Плаовића и већ на првој години почео да игра у Народном позоришту. Остало је историја…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШУТАНОВАЦ ДАО ОСТАВКУ! Одлазим са места председника ДС!

(ФОТО) ВЕЛИКИ ПОЖАР НА ЛАБУДОВОМ БРДУ: Гори у близини новог дома здравља, густ дим надвио се изнад тог дела града!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШПРИНЦЕЗА НЕМАЊИЋА НЕОБИЧНОГ ИМЕНА И МИСТЕРИОЗНЕ СУДБИНЕ: Нико се у историји Србије ни пре ни после НИЈЕ ЗВАО КАО ОНА!:

(ВИДЕО) АРКАН ЈЕ У ЊЕГА ГЛЕДАО КО У БОГА: Хармоникаш у животној исповести открио све о Цециним почецима! А ево како га је Ражнатовић китио парама на свадби!

Извор: alo.rs/dnevno.rs

Оставите коментар